יום ראשון, 13 בינואר 2013

קרוסטיני פטריות

כבר הזכרתי שבאותו בוקר יום הולדת שהפתיעו אותי , כמות האוכל היתה מוגזמת נכון?!
וזה עוד אחרי ששלחו לאותי לאכול ארוחת בוקר....

אחד הדברים שהכינה אביגיל, היו מן קעריות ממולאות פטריות.
אביגיל חיפשה לחם ללא גלוטן ( ללא סויה ) אבל לא מצאה, ולכן הכינה מלחם רגיל, כך שלא טעמתי, אבל זה הריח נפלא, ומהתגובות של כולן, הבנתי שזה שווה.

איה ( שכאמור חגגה יום לפני ) המשיכה את חגיגות יום ההולדת שלה גם שבוע אחרי, והזמינה חברות לארוחת ערב.

אלתרתי משהו דומה לאותן קעריות.
במתכון המקורי צריך לפרוס לחם לבן לפרוסות, מהן לקרוץ עיגולים ולרפד בשקעים של תבנית מאפינס.
מכיוון שלא ממש התחשק לי כל ההתעסקות והבלאי של הלחם, שיניתי....
זה מה שיצא:

קרוסטיני פטריות


תבנית שקעים

בגט
חמאה
שום ( השתמשתי באבקה )
סלסלת פטריות
מלח, פלפל
1-2 בצלים ירוקים
שמנת מתוקה לבישול ( 15% )
2-3 כפות פרמז'ן מגורר

לחמם תנור ל 180-190

לשמן שקעים ( בעזרת מברשת סיליקון הברשתי קצת חמאה מומסת )
לחתוך בגט לפרוסות של כמעט ס"מ ( השתמשתי בתבנית של 12 שקעים - אז 12 פרוסות )
לערבב קצת חמאה עם שום, למרוח על כל פרוסה. לדחוף את הפרוסה לשקע בתבנית
לאפות עד שהפרוסות מזהיבות ( כמו צינימים )
לקרר קצת

לחמם 20-30 גר חמאה במחבת, להסויף בצל ירוק קצוץ
להוסיף פטריות קצוצות גס
לבשל על אש נמוכה כמה דקות, לתבל, להוסיף שמנת ( לא הוספתי את כל הקופסא , בערך 4\3 )
לתת לכל העסק להתבשל ככה על האש הכי נמוכה 7-9 דקות עד שחלק מהנוזלים מתאדים.
לשים על כל טוסט קטן בתבנית שקעים, קצת מהפטריות, ולפזר למעלה קצת פרמז'ן.
להחזיר לתנור ל 10-12 דקות.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה