יום רביעי, 23 בינואר 2013

מרק פלפלים אדומים קלויים

מזמן לא הכנתי את המרק הזה.
המון עבודה , במיוחד אם רוצים כמות גדולה.
עיקר העבודה זה קילוף הפלפלים הקלויים. 
מעבר לזה, מרק של שלבים שלוקח קצת יותר זמן, אבל התוצאה שווה.

מרק פלפלים קלויים אדומים

ל4-5 מנות

4-5 פלפלים אדומים
כרישה קטנה
בצל
מלח פלפל
קצת חמאה ( 20 גר ) ושמן זית ( 2 כפות )

מחממים תנור ל 190
שוטפים פלפלים, חוצים, מוציאים את החלק הירוק עם הגבעול ואת הגרעינים
מסדרים עם החלק הפנימי כלפי מטה בתבנית, וקולים בתנור חם  כמעט עד שמתחילים להשרף ( אבל לא )
מכניסים לכלי , וסוגרים. מקררים טוב

בנתיים קוצצים כרישה ובצל.

כשהפלפלים מספיק קרים בכדי לגעת בהם, מתחילים לקלף. 
שומרים את המיץ שלהם, וכמה שיותר " בשר "

מחממים את החמאה והשמן בסיר, מוסיפים את הבצ והכרישה.
מטגנים תוך עירבוב מדי פעם כ 7-10 דקות.
מוסיפים את הפלפלים, המיץ שלהם, קצת מלח פלפל, ומים עד כדי כיסוי.
מכסים את הסיר ומבשלים 20-30 דקות.
טוחנים הכל.
מגישים עם קרם פרש או שמנת חמוצה.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה