לכבוד השנה החדשה, ממש בערב החג אחה"צ, התחלתי להרגיש לא טוב...
כאב גרון, וחלושס כזה של שפעת...
מזל שאת רוב ההכנות סיימתי .
לשישי בערב, אחרי החג, אכלנו כמובן שאריות+ כמה תוספות טריות, שהכנתי ברגעים שהרגשתי קצת יותר טוב, ומכיוון שהבטחתי קינוח " שווה" ( שווה ע"פ איה= משהו עם שמנת מתוקה, שוקולד ועדיף חדש )
אלתרתי מכמה מתכונים שרלוט שוקולד זריז. ויחד עם עזרתה של נעה, יצא קינוח רב תפארת.
תמונה לא משהו, ככה זה שמחשיך מוקדם.
שרלוט שוקולד
ביסקוטים ( כמה שצריך, בערך 15-16, אני השתמשתי בנטולי גלוטן של "שר " )
חצי כוס ליקר שוקולד *
225 גר שוקולד מריר
רבע כוס חלב
100 גר חמאה
4 ביצים
קורט מלח
חצי כוס סוכר
כוס שמנת מתוקה
לרפד בקערה עמוקה עגולה בניילון נצמד, להרטיב ביסקוטים בליקר ולסדר צמוד לדפנות
להמס יחד שוקולד וחלב
להקציף חלבונים וסוכר
להוסיף לשוקולד המומס חמאה חתוכה לקוביות, לערבב עד שנמסה, להוסיף חלמונים, מלח
להקציף שמנת מתוקה
לקפל בזהירות שמנת מתוקה לתערובת השוקולד, להוסיף בזהירות תוך כדי קיפול גם את החלבונים המוקצפים.
לשפוך לבילה בזהירות לקערה עם הביסקוטים.
לקרר כמה שעות טובות.
לפני הגשה להפוך על צלחת הגשה, להסיר ניילון נצמד.
* לא היה לי ליקר שוקולד ( משום מה אני תמיד חושבת שיש , ואז מגלה שנגמר כבר מזמן..) אז השתמשתי בליקר שרי הרינג...
וסיפור קצת משעשע...
בגלל שהשתמשתי בביסקוטים ללא גלוטן, שמתפרקים קצת יותר מהר מחבריהם עם הגלוטן, סידרתי אותם קודם בקערה ואז " השפרצתי " עליהם קצת ליקר... הבעיה שאיכשהוא מרבית הנוזלים ירדו למטה..
ככה שבזמן שאכלנו, החלק העליון של השרלוט היה ספוג ליקר ( ניתן לראות בתמונה ) והחבר'ה פה חטפו שוק אלכוהולי די חזק מסתבר :)
היה שמח ביותר :)
כאב גרון, וחלושס כזה של שפעת...
מזל שאת רוב ההכנות סיימתי .
לשישי בערב, אחרי החג, אכלנו כמובן שאריות+ כמה תוספות טריות, שהכנתי ברגעים שהרגשתי קצת יותר טוב, ומכיוון שהבטחתי קינוח " שווה" ( שווה ע"פ איה= משהו עם שמנת מתוקה, שוקולד ועדיף חדש )
אלתרתי מכמה מתכונים שרלוט שוקולד זריז. ויחד עם עזרתה של נעה, יצא קינוח רב תפארת.
תמונה לא משהו, ככה זה שמחשיך מוקדם.
שרלוט שוקולד
ביסקוטים ( כמה שצריך, בערך 15-16, אני השתמשתי בנטולי גלוטן של "שר " )
חצי כוס ליקר שוקולד *
225 גר שוקולד מריר
רבע כוס חלב
100 גר חמאה
4 ביצים
קורט מלח
חצי כוס סוכר
כוס שמנת מתוקה
לרפד בקערה עמוקה עגולה בניילון נצמד, להרטיב ביסקוטים בליקר ולסדר צמוד לדפנות
להמס יחד שוקולד וחלב
להקציף חלבונים וסוכר
להוסיף לשוקולד המומס חמאה חתוכה לקוביות, לערבב עד שנמסה, להוסיף חלמונים, מלח
להקציף שמנת מתוקה
לקפל בזהירות שמנת מתוקה לתערובת השוקולד, להוסיף בזהירות תוך כדי קיפול גם את החלבונים המוקצפים.
לשפוך לבילה בזהירות לקערה עם הביסקוטים.
לקרר כמה שעות טובות.
לפני הגשה להפוך על צלחת הגשה, להסיר ניילון נצמד.
* לא היה לי ליקר שוקולד ( משום מה אני תמיד חושבת שיש , ואז מגלה שנגמר כבר מזמן..) אז השתמשתי בליקר שרי הרינג...
וסיפור קצת משעשע...
בגלל שהשתמשתי בביסקוטים ללא גלוטן, שמתפרקים קצת יותר מהר מחבריהם עם הגלוטן, סידרתי אותם קודם בקערה ואז " השפרצתי " עליהם קצת ליקר... הבעיה שאיכשהוא מרבית הנוזלים ירדו למטה..
ככה שבזמן שאכלנו, החלק העליון של השרלוט היה ספוג ליקר ( ניתן לראות בתמונה ) והחבר'ה פה חטפו שוק אלכוהולי די חזק מסתבר :)
היה שמח ביותר :)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה