אפונה וגזר... ישבו במקרר...
משהו זריז, שלא יהיה סתם אורז לבן.
ושאלה מדעית- איך זה שאני מכינה אורז עם כל מיני תוספות, , מערבבת הכל יחד בסיר, מוסיפה מים, מערבבת, סוגרת עם מכסה.. כשאני פותחת אחרי 15 דקות בערך, הדברים מסתדרים שם בצורה די מוזרה.
האורז תמיד במרכז, השאר מסביב...
מוזר לא ?!
לטובת איה, שאוטוטו עוברת לדירה משלה, ותצטרך להכין אוכל ( ושהכל יהיה כתוב עם הסברים ברורים )
אורז עם אפונה וגזר
2 כוסות אורז ( עדיפות לבסמטי )
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות
כוס וחצי אפונה קפואה
בצל קצוץ קטן
שן שום גדולה קצוצה
2-3 כפות שמן זית ( או רגיל )
מלח, פלפל, פפריקה, כורכום, וכמה וחטי זעפרן ( אפשר גם בלי )
מים רותחים
לחמם שמן בסיר כבד, כשמתחיל להזהיב להוסיף שום. לערבב דקה.
להוסיף גזר , לערבב עוד 2-3 דקות. להוסיף אורז ותבלינים, לערבב עוד דקה\שתיים
להוסיף אפונה, לערבב ולהוסיף מים ( 4 ורבע כוסות )
לערבב, לסגור עם מכסה, להנמיך אש, לבדוק אחרי 13-15 דקות מה המצב.
משהו זריז, שלא יהיה סתם אורז לבן.
ושאלה מדעית- איך זה שאני מכינה אורז עם כל מיני תוספות, , מערבבת הכל יחד בסיר, מוסיפה מים, מערבבת, סוגרת עם מכסה.. כשאני פותחת אחרי 15 דקות בערך, הדברים מסתדרים שם בצורה די מוזרה.
האורז תמיד במרכז, השאר מסביב...
מוזר לא ?!
לטובת איה, שאוטוטו עוברת לדירה משלה, ותצטרך להכין אוכל ( ושהכל יהיה כתוב עם הסברים ברורים )
אורז עם אפונה וגזר
2 כוסות אורז ( עדיפות לבסמטי )
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות
כוס וחצי אפונה קפואה
בצל קצוץ קטן
שן שום גדולה קצוצה
2-3 כפות שמן זית ( או רגיל )
מלח, פלפל, פפריקה, כורכום, וכמה וחטי זעפרן ( אפשר גם בלי )
מים רותחים
לחמם שמן בסיר כבד, כשמתחיל להזהיב להוסיף שום. לערבב דקה.
להוסיף גזר , לערבב עוד 2-3 דקות. להוסיף אורז ותבלינים, לערבב עוד דקה\שתיים
להוסיף אפונה, לערבב ולהוסיף מים ( 4 ורבע כוסות )
לערבב, לסגור עם מכסה, להנמיך אש, לבדוק אחרי 13-15 דקות מה המצב.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה