יום ראשון, 17 בנובמבר 2013

לחם לבן

זה מה שעושה עצלנית שלא מתחשק לה לצאת מהבית לקנות לחם... 
מכינה לבד!
זה מאד הצחיק את איל.



מתכון שהעלתה " פיית העוגות" לפייסבוק
התוצר- לחם לבן רך רך.

במתכון המקורי ( כרגיל... טיפה שינויים ) יש צורך בקמח ללחם, כאמור, הלחם הוכן מתוך עצלות לקפוץ לסופרמרקט ולכן השתמשתי במה שיש בבית- קמח לבן רגיל.
למתכון דרוש משקל מטבח

לחם לבן

590 גר קמח
כף קורנפלור
30 גר שמרים טריים
80 גר סוכר
9 גר מלח
ביצה גדולה
250 גר חלב ( כן, גרם... לשקול הכל יחד על אותו משקל באותה קערת עירבול )
150 גר שמנת מתוקה

ללוש הכל יחד 10+ דקות . קצת דביק, אבל לא להוסיף קמח
להתפיח במקום חמים שעה - שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו
להוציא למשטח העבודה ועם קצת קמח לחלק  לכדורים בגודל זהה .
אני השתמשתי בתבנית אינגליש אורך 30 + תבנית קטנה באורך 20 ( חילקתי ל 5 כדורים )
לסדר את הכדורים זה על יד זה בתבנית על גבי נייר אפיה.
להתפיח שוב כשעה.
לחמם תנור ל 160-170, להבריש  בביצה טרופה עם כף חלב.
 לאפות 30+ דקות עד שמזהיב ונקישה על גבי הלחם משמיעה קול חלול









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה