זה מה שעושה עצלנית שלא מתחשק לה לצאת מהבית לקנות לחם...
מכינה לבד!
זה מאד הצחיק את איל.
מתכון שהעלתה " פיית העוגות" לפייסבוק
התוצר- לחם לבן רך רך.
במתכון המקורי ( כרגיל... טיפה שינויים ) יש צורך בקמח ללחם, כאמור, הלחם הוכן מתוך עצלות לקפוץ לסופרמרקט ולכן השתמשתי במה שיש בבית- קמח לבן רגיל.
למתכון דרוש משקל מטבח
לחם לבן
590 גר קמח
כף קורנפלור
30 גר שמרים טריים
80 גר סוכר
9 גר מלח
ביצה גדולה
250 גר חלב ( כן, גרם... לשקול הכל יחד על אותו משקל באותה קערת עירבול )
150 גר שמנת מתוקה
ללוש הכל יחד 10+ דקות . קצת דביק, אבל לא להוסיף קמח
להתפיח במקום חמים שעה - שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו
להוציא למשטח העבודה ועם קצת קמח לחלק לכדורים בגודל זהה .
אני השתמשתי בתבנית אינגליש אורך 30 + תבנית קטנה באורך 20 ( חילקתי ל 5 כדורים )
לסדר את הכדורים זה על יד זה בתבנית על גבי נייר אפיה.
להתפיח שוב כשעה.
לחמם תנור ל 160-170, להבריש בביצה טרופה עם כף חלב.
לאפות 30+ דקות עד שמזהיב ונקישה על גבי הלחם משמיעה קול חלול
מכינה לבד!
זה מאד הצחיק את איל.
מתכון שהעלתה " פיית העוגות" לפייסבוק
התוצר- לחם לבן רך רך.
במתכון המקורי ( כרגיל... טיפה שינויים ) יש צורך בקמח ללחם, כאמור, הלחם הוכן מתוך עצלות לקפוץ לסופרמרקט ולכן השתמשתי במה שיש בבית- קמח לבן רגיל.
למתכון דרוש משקל מטבח
לחם לבן
590 גר קמח
כף קורנפלור
30 גר שמרים טריים
80 גר סוכר
9 גר מלח
ביצה גדולה
250 גר חלב ( כן, גרם... לשקול הכל יחד על אותו משקל באותה קערת עירבול )
150 גר שמנת מתוקה
ללוש הכל יחד 10+ דקות . קצת דביק, אבל לא להוסיף קמח
להתפיח במקום חמים שעה - שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו
להוציא למשטח העבודה ועם קצת קמח לחלק לכדורים בגודל זהה .
אני השתמשתי בתבנית אינגליש אורך 30 + תבנית קטנה באורך 20 ( חילקתי ל 5 כדורים )
לסדר את הכדורים זה על יד זה בתבנית על גבי נייר אפיה.
להתפיח שוב כשעה.
לחמם תנור ל 160-170, להבריש בביצה טרופה עם כף חלב.
לאפות 30+ דקות עד שמזהיב ונקישה על גבי הלחם משמיעה קול חלול
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה