יום ראשון, 10 בנובמבר 2013

קאפקייקס טירמיסו

היו לי תוכניות מאד ברורות :
שבת בבוקר, ביקור חיילת שנשארת שבת.
אני מגיעה עם : מרק, שניצלים, פירה, קאפקייקס טירמיסו, ומיני פאי פקאן שוקולד.
ואז, החיילת הגיע בחמישי בערב, עד שישי בבוקר. 
אז לא היה ממש טעם לנסוע, והיה צריך לזרז הכנת חלק מהנ"ל, שלפחות תיקח איתה.
בזריזות הוכנו הקאפקייקס, ובערב הוכן הקרם.
אבל... איכהשוא אני תמיד שוכחת את ענין המסקרפונה בארץ. ויחד עם קצפת שלא הוקצפה כראוי, יצא קרם נוזלי מדי.
אז למרות שהתמונה לא מזהירה ( עם הקרם ) ולמרות שזה היה אמרו להיות בעל נפח, וגובה, ומקרם קרמי..יצא טוב!

אז להבא ( תזכרות ) להקציף שמנת מתוקה למצב הכי יציב לפני שהיא הופכת לחמאה...
לערבב את  המסקרפונה בשיא העדינות, שלא יהפך נוזלי מדי...
או, לנסוע לאטליה ולהכין שם :)

בכל מקרה חובבת הטירמיסו אמרה שהיה ממש ממש טעים!

המתכון של מרתה סטיוארט עם שינויים שלי

קאפקייקס טירמיסו

לחמם תנור ל 180

כוס ורבע קמח
שלושת רבעי כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
רבע כפית חלב
כפית וניל
60 גר חמאה בטמפרטורת החדר
3 ביצים
כוס סוכר

כוס קפה מתוק וחזק

לקרם :
כוס שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר
220 גר גבינת מסקרפונה

לקאפקייקס:

להקציף יחד חמאה וסוכר, להוסיף ביצים ווניל
להוסיף קמח, אבקת אפיה, מלח וחלב

לחלק בין 18-20 עטרות נייר בתבנית קאפקייקס
לאפות עד שמזהיבות וקיסם יוצא נקי
לדקור טיפה עם קיסם ולשפוך קצת מהקפה על כל אחד מהקפקייקס ( אחרי שהקפה קצת נספג אפשר עוד סיבוב של קפה )
לקרר טוב

להקציף שמנת מתוקה לקרם יציב כמה שיותר
לערבב בזהירות גבינה וסוכר, לערבב עם השמנת מתוקה

לשים תלולית מעל לקאפקייק. 
לשמור בקירור עד יומיים.









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה