יום ראשון, 15 בדצמבר 2013

עוגת תפוזים אורירית

לא קורה כאן הרבה.
החורף לא ממש מגיע
תחילת דצמבר ואין בעיה לצאת לצעידה ב 6 בבוקר עם בגדים קצרים. 
גשם לא נראה באופק
מרק כבר מכינים, כי נו באמת...ומזל שבבתים נעים, אפילו שיש ימים שבחוץ חם ויבש כמו בסוף מאי.
ועוגת תפוזים זה גם סימן של חורף.
אז אולי באמת שיגיע כבר??!!

זה מה שקורה שכותבים את פוסט ושוכחים להעלות אותו בזמן :)

אז יש חורף !!
וקרררר
והבוקר יצאתי לצעידה כשבחוץ 2 מעלות! ( ולא עם מכנסיים קצרים )
והיו מקומות שהייתי חייבת לעצור קצת ולראות את הטיפות הקפואות על חלק מהצמחים
גגות המכוניות היו עם שכבה דקה של קרח, וגם על חלק מהגגות, והעשבים בשדה....
נחמד!


עוגת תפוזים של בני סיידא.
טעימה, קלילה, אורירית, ותפוזית.

עוגת תפוזים

תבנית 26 או 2 אינגליש ארוכות
תנור מחומם ל 180

6 ביצים מופרדות
כוס וחצי סוכר
שלושת רבעי כוס שמן
כוס מיץ תפוזים ( סחוט טרי כמובן )
גרידת קליפת תפוז ( אני אוהבת הרבה, אז אני שמה מ 2 תפוזים )
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה

להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר
להקציף חלמונים, סוכר, שמן, קליפת תפוז.
להוסיף מיץ תפוזים, קמח ואבקת אפיה, לערבב רק עד שהכל מתאחד, לא יותר
להוסיף את החלבונים המוקצפים בתנועות קיפול עדינות.
להעביר לתבנית ( נייר אפיה, מושמנת.. מה שנוח )
לאפות עד שקיסם יוצא יבש.






4 תגובות:

  1. עוגת תפוזים מושלמת.
    להוסיף למעלה א.סוכר

    השבמחק
  2. עוגת תפוזים מושלמת.
    להוסיף למעלה א.סוכר

    השבמחק
  3. אכן מושלמת מכל הבחינות וניסיתי מתכונים רבים

    השבמחק