היו אורחים..
הרבה.
אני לא אוהבת לבשל ממש ברגע האחרון, במיוחד לא דברים שעושים ריח חזק.
אז תמיד מחפשת משהו שניתן להכין מראש, או לפחות בחלקו.
ככה גם מחלקת את העבודה על פני יומיים שלושה לפני. ומגיעה לארוחה עם כוחות :)
מצאתי את המתכון הזה של מרתה סטיוארט, שניתן להכין הכל לפני האפיה, ( אפילו הקפאתי )
ואת השלב האחרון בתנור, עושים לפני ההגשה.
השילוב הלא כשר... הוסיף המון ( ע"פ יודעי דבר וחובבי בייקון )
ל 100 כדורי בשר קטנים בגודל של מסטיק עגול
כדורי בשר קוקטייל ( לא כשר בכלל )
קילו וחצי בשר טחון
150 גר בייקון קצוץ קטן
2-3 פרוסות חלה עבות ( בלי הקשה ) מפוררות
חצי כוס חלב
בצל קטן קצוץ
3 חלמונים
מלח\פלפל
שמן לטיגון
פירורי לחם וקצת קמח לגלגול ( לא חובה )
בקערה גדולה להשרות לכמה דקות חלה בחלב.
להוסיף בשר, בייקון, חלמונים, בצל ותבלינים
לערבב טוב
ליצור כדורים בגודל אחיד ולהניח על תבנית עם נייר אפיה.
לקרר שעה *
לטגן בשכבה אחת במחבת גדולה עם קצת שמן, ( 6-7 דקות ) להעביר לתבנית גדולה.
בינתיים לחמם תנור ל 180, לסיים באפיה בתנור עוד 10-12 דקות.
* אם רוצים לתת להם שכבה חיצונית קצת מתפצפצת, מגלגלים לפני הטיגון בתערובת של פירורי לחם וטיפת קמח
הרבה.
אני לא אוהבת לבשל ממש ברגע האחרון, במיוחד לא דברים שעושים ריח חזק.
אז תמיד מחפשת משהו שניתן להכין מראש, או לפחות בחלקו.
ככה גם מחלקת את העבודה על פני יומיים שלושה לפני. ומגיעה לארוחה עם כוחות :)
מצאתי את המתכון הזה של מרתה סטיוארט, שניתן להכין הכל לפני האפיה, ( אפילו הקפאתי )
ואת השלב האחרון בתנור, עושים לפני ההגשה.
השילוב הלא כשר... הוסיף המון ( ע"פ יודעי דבר וחובבי בייקון )
ל 100 כדורי בשר קטנים בגודל של מסטיק עגול
כדורי בשר קוקטייל ( לא כשר בכלל )
קילו וחצי בשר טחון
150 גר בייקון קצוץ קטן
2-3 פרוסות חלה עבות ( בלי הקשה ) מפוררות
חצי כוס חלב
בצל קטן קצוץ
3 חלמונים
מלח\פלפל
שמן לטיגון
פירורי לחם וקצת קמח לגלגול ( לא חובה )
בקערה גדולה להשרות לכמה דקות חלה בחלב.
להוסיף בשר, בייקון, חלמונים, בצל ותבלינים
לערבב טוב
ליצור כדורים בגודל אחיד ולהניח על תבנית עם נייר אפיה.
לקרר שעה *
לטגן בשכבה אחת במחבת גדולה עם קצת שמן, ( 6-7 דקות ) להעביר לתבנית גדולה.
בינתיים לחמם תנור ל 180, לסיים באפיה בתנור עוד 10-12 דקות.
* אם רוצים לתת להם שכבה חיצונית קצת מתפצפצת, מגלגלים לפני הטיגון בתערובת של פירורי לחם וטיפת קמח
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה