יום חמישי, 5 בדצמבר 2013

טארט תפוחים

באחד הבלוגים שאני עוקבת אחריהם a cozy kitchen , עלה מתכון לטראט\פאי תפוחים שנראה מדהים !
כמובן שמיד מצאתי סיבה להכין ( מוזמנים לחברים )
מעבר לזה שיצא טעים, יצא יפה יפה , וגרף התפעלות גדולה.

אבל...
( תמיד יש אבל )
כמובן ששיניתי קצת המתכון
והסידור תפוחים בצורה הזו, לא מתאימים לחסרי סבלנות במטבח.
וכן, יש הבדלים בסבלנות... 
ולסידור התפוחים נדרשת סבלנות.

עוד הערה קטנה לפני המתכון- את רבעי התפוחים חותכים במדנולינה.
בשלי יש 3 דרגות, שמתי על האמצעית , ולדעתי אין שום בעיה לחתוך טיפה יותר עבה. זה גם יחסוך טיפה"לה עבודה בסידור, וגם הם פחות יתכוצ'צ'ו בזמן הערבוב.

ברור שניתן להפוך אותו ללא גלוטן עם תחתית ללא גלוטן :)

טראט תפוחים 

תבנית פאי 20 ס"מ
בצק-
כוס ושלושת רבעי קמח
כף סוכר
כפית מלח
113 גר חמאה קרה
4 כפות מים קרים

שכבת תפוחים-
 7-8 תפוחי עץ ירוקים חמצמצים בגודל אחיד
לימון
רבע כוס סוכר חום בהיר
2 כפות קמח ( אם עושים ללא גלוטן לשים קורנפלור במקום קמח )
כפית קינמון
קצת אגוז מוסקט טחון
קורט מלח

ציפוי-
2-3 כפות ריבת מישמיש , לערבב טוב עם כף או 2 של מים

להכנת הבצק
לשים בקערה את הקמח, סוכר, מלח
לגרד במגרדת את החמאה הקרה, להוסיף לקערה
להתחיל ללוש עם הידיים , להוסיף 4 כפות מים, ולגבש יחד לדיסקית.
לעטוף בניילון ולקרר שעה

לסחוט לימון לתוך קערה גדולה
לחתוך תפוחים לרבעים, ולהוציא גרעינים.
לחתוך כל רבע בעזרת מנדוליה לפרוסות
להעביר לקערה עם הלימון ולערבב מדי פעם שהתפוחים לא ישחירו
להוסיף לקערה סוכר, קמח ותבלינים.
לערבב טוב 

לרדד את הבצק ולשטח בתבנית כולל דפנות. להוריד שאריות.
לסדר תפוחים מהשולים, כשהם עומדים עם הצד של הקליפה כלפי מעלה. 
לאט לאט , לסדר מסביב את התפוחים בצורה חופפת, כלפי פנימה.
בסוף לחתוך חלק פרוסות קצת שיסדרו במרכז.

להבריש עם הציפוי של ריבת המישמיש

להכניס למקפיא לשעה ( הכנסתי לפחות מפאת חוסר זמן, ולא קרה כלום )

לחמם תנור ל 180
לאפות עד שהתפוחים מתחילים לקבל צבע זהוב למעלה והבצק אפוי.





אחרי החיתוך לערבב בקערה עם לימון שלא ישחירו




להוסיך תבלינים וקמח




הבצק אחרי שהייה במקרר




רידוד בין 2 חתיכות ניילון נצמד, מקלה על הרידוד והעברה לתבנית





 לפני זיגוג














אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה