יום רביעי, 5 בנובמבר 2014

מרק ריבוליטה אטלקי

בדרך כלל אני לא עוקבת אחרי מתכונים למרק.
במיוחד לא מרק ירקות..
חותכת ירקות שיש בבית\בסופרמרקט, מאדה לפי סדר בקצת שמן, מתבלת, מוסיפה מים... ואחרי 20-30 דקות יש מרק.
הפעם החלטתי לעשות בדיוק ע"פ המתכון שמצאתי ברשת. ( בבלוג בשם  acouplecooks )
יש הרבה מתכונים למרק הנ"ל בואריאציות שונות, ככה זה עם מרק- מאלתרים.
המרק עשיר, טעים, והקייל מוסיף לו משהו מאד מענין וטוב.

המרק בעצם התחיל מזה שמצאתי חבילה של קייל קצת שונה ממה שאני רואה בד"כ, עלים כהים יותר, צרים ומסולסלים.
הכנתי ישר כמות כפולה שתספיק לכמה ימים.

מרק ריבוליטה

בצל
2 גזרים
עגבניה
קישוא
3 שיני שום
'אגודה' של עלי קייל 
צרור קטן של פטרוזיליה
2 כפות שמן זית
קמצוץ שבבי צ'ילי יבש ( שמתי במקום שבבי פלפל יבשים )
מלח
פלפל שחור
4 כוסות מים ( או ציר מרק ירקות )
כוס וחצי שעועית לבנה מבושלת ( שמתי סנפרוסט )

להגשה- קוביות לחם לבן וגבינת פרמז'ן

לקצוץ : בצל, שום, גזר, קישוא, עגבניה,  פטרוזיליה, קייל

לאדות בשמן זית את הבצל, שום, גזר ושבבי צ'ילי יבש.
לבשל כ 20 דקות על אש קטנה
להוסיף: עגבניה, פטרוזיליה, קישוא.
לבשל כמה דקות.
להוסיף שעועית לבנה, קייל, מים או ציר, תבלינים.
להביא לרתיחה ולבשל כ 30 דקות.

להגיש עם לחם ופרמז'ן ( לא חובה... אצלי  בלי לחם ופרמז'ן חוסך קלוריות... )






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה