אני לא מאילו שעושים קניות בחו"ל.
בטח שלא כשמטיילים עם המשפחה.
אין לי סבלנות, וכל מה שרוצה ( כמעט ) יש כאן. גם אם זה קצת יותר יקר.. עדיף לקנות בנחת.
אבל...
קניתי שני דברים באטליה: פסטה ללא גלוטן ( לא הרבה, כי לא צריך להסחף... ) ו- מסקרפונה ! :)
מסקרפונה אמיתית אטלקית. יאמ!
ערב לפני החזרה, קניתי את הגבינה.מזל שהיה כבר קריר, כי היא טיילה איתי בתרמיל עוד כמה שעות. במלון בילתה במקרר הקטן.
בבוקר לפני שיצאנו החלטתי שהגבינה לא זזה ממני, ושמתי בתיק גב שלי. מה שבטוח בטוח .
כשהגענו לתור של הבטחון, נזכרתי שזה לא נתב"ג, ויקחו ממני כל נוזל או דמוי קרם ( גבינה ) מעל 250 מ"ל... דחפתי למזוודה. העיקר שתגיע בשלום הביתה :)
היתה ההתלבטות מתי להכין את הטירמיסו.
מיד ? לשבת הבאה ?
תאריך התפוגה של הגבינה היה אי שם בנובמבר ככה שזו לא היתה הבעיה.
הבעיה היתה מתי שתי השותפות לאכילת הטירמיסו תהינה בבית.
הוחלט פה אחד על השבת שאחרי.
בלילה הראשון היה לי חלום בלהות, בו אני מכינה טירמיסו, עם הגבינה המבוקשת, במקום אחר, מיד עם ההגעה לארץ. ותוך כדי אני גם מאד דואגת שלא היה לי מספיק להביא הביתה לבנות.
התעוררתי , ולשמחתי זה היה רק חלום.
וכך, חמישי בצהריים , חמושה במתכון טוב, הגבינה , ושאר המצרכים, כשבנות הבית תולות תקוות רבות בתוצאה, ניגשתי בחיל ורעדה לעבודה.
נסיון ראשון להכנת זביונה ( חלמונים, סוכר ומרסלה ) לא צלח... המתכון אמר חצי כוס מרסלה וזה היה פשוט יותר מדי.
נזרק לפח.
בנסיון שני, שיניתי את הכמות, וזה הצליח.
הסוף טוב ( מאד אפילו )
יצא טירמיסו מדהים. ( אם כי לגברות היתה טענה קטנה שהיחס ביסקוטי\קרם היה לא הכי טוב... שהיה עדיף עוד טיפה קרם. .. כן, מיד אני עולה על מטוס לרומא וקונה עוד חבילה של מסקרפונה .)
אז מה הבלאגן הגדול עם הגבינה הזו דוקא מאטליה ? כשיש כאן בארץ מסקרפונה לא רעה...
אז הבעיה עם המסקרפונה כאן, שהוא לא מספיק יציב. לא תמיד. ז"א לא בעקביות. ( בטח שלא סמוך לשבועות שכנראה יש לחץ קניה גדול יותר של המוצר ומייצרים יותר, יותר מהר..)
אבל עובדה. הטירמיסו לא " עומד" כמו שצריך.
הגבינה האטלקית הרבה יותר נוקשה וסמיכה ( ויציבה )
מבחינת הטעם, לישראלית יש טיפת מתיקות שלאטלקית אין ( בעיני זה דוקא נחמד המתיקות הזו )
מכיוון שאני לא נוסעת לאיטליה על בסיס חודשי, או חצי שנתי, או יותר... אני אצטרך להמשיך להכין עם הגבינות המקומיות.
נראה לי ששילוב גבינת פילדלפיה ( בקרטון, כי היא קשה מאד ) יחד עם מסקרפונה שאניח במסננת ללילה, יניבו תוצאות טובות ( דיווחים בהמשך )
והמתכון עם השינויים- בהחלט שווה !
טירמיסו
4 חלמונים
חצי כוס סוכר
500 גר גבינת מסקרפונה
כוס וחצי שמנת מתוקה
כף או 2 מרסלה
כוס וחצי קפה חזק ( או אספרסו אם יש )
עוגיות ביסקוטי
קקאו לקישוט
להניח חלמונים וסוכר בבאן מארי ( סיר על סיר עם מים )
להקציף ( ידנית או עם מיקסר יד ) עד שהתערובת תפוחה, אורירית, בהירה ומתחילה להסמיך )
להסיר מהאש.
להוסיף את היין ולהקציף עוד 2 דקות. לקרר קצת.
להוסיף גבינה.
להקציף שמנת מתוקה לקצף יציב. להוסיף לגבינה.
לטבול ביסקוטים בקפה, להניח בתבנית אחד ליד השני.
לשים שכבה של תערובת הגבינה מעל.
לשים עוד שכבת ביסקוטים מעל, ומעליהם את שאר הגבינה.
לקשט עם קקאו
לקרר.
בטח שלא כשמטיילים עם המשפחה.
אין לי סבלנות, וכל מה שרוצה ( כמעט ) יש כאן. גם אם זה קצת יותר יקר.. עדיף לקנות בנחת.
אבל...
קניתי שני דברים באטליה: פסטה ללא גלוטן ( לא הרבה, כי לא צריך להסחף... ) ו- מסקרפונה ! :)
מסקרפונה אמיתית אטלקית. יאמ!
ערב לפני החזרה, קניתי את הגבינה.מזל שהיה כבר קריר, כי היא טיילה איתי בתרמיל עוד כמה שעות. במלון בילתה במקרר הקטן.
בבוקר לפני שיצאנו החלטתי שהגבינה לא זזה ממני, ושמתי בתיק גב שלי. מה שבטוח בטוח .
כשהגענו לתור של הבטחון, נזכרתי שזה לא נתב"ג, ויקחו ממני כל נוזל או דמוי קרם ( גבינה ) מעל 250 מ"ל... דחפתי למזוודה. העיקר שתגיע בשלום הביתה :)
היתה ההתלבטות מתי להכין את הטירמיסו.
מיד ? לשבת הבאה ?
תאריך התפוגה של הגבינה היה אי שם בנובמבר ככה שזו לא היתה הבעיה.
הבעיה היתה מתי שתי השותפות לאכילת הטירמיסו תהינה בבית.
הוחלט פה אחד על השבת שאחרי.
בלילה הראשון היה לי חלום בלהות, בו אני מכינה טירמיסו, עם הגבינה המבוקשת, במקום אחר, מיד עם ההגעה לארץ. ותוך כדי אני גם מאד דואגת שלא היה לי מספיק להביא הביתה לבנות.
התעוררתי , ולשמחתי זה היה רק חלום.
וכך, חמישי בצהריים , חמושה במתכון טוב, הגבינה , ושאר המצרכים, כשבנות הבית תולות תקוות רבות בתוצאה, ניגשתי בחיל ורעדה לעבודה.
נסיון ראשון להכנת זביונה ( חלמונים, סוכר ומרסלה ) לא צלח... המתכון אמר חצי כוס מרסלה וזה היה פשוט יותר מדי.
נזרק לפח.
בנסיון שני, שיניתי את הכמות, וזה הצליח.
הסוף טוב ( מאד אפילו )
יצא טירמיסו מדהים. ( אם כי לגברות היתה טענה קטנה שהיחס ביסקוטי\קרם היה לא הכי טוב... שהיה עדיף עוד טיפה קרם. .. כן, מיד אני עולה על מטוס לרומא וקונה עוד חבילה של מסקרפונה .)
אז מה הבלאגן הגדול עם הגבינה הזו דוקא מאטליה ? כשיש כאן בארץ מסקרפונה לא רעה...
אז הבעיה עם המסקרפונה כאן, שהוא לא מספיק יציב. לא תמיד. ז"א לא בעקביות. ( בטח שלא סמוך לשבועות שכנראה יש לחץ קניה גדול יותר של המוצר ומייצרים יותר, יותר מהר..)
אבל עובדה. הטירמיסו לא " עומד" כמו שצריך.
הגבינה האטלקית הרבה יותר נוקשה וסמיכה ( ויציבה )
מבחינת הטעם, לישראלית יש טיפת מתיקות שלאטלקית אין ( בעיני זה דוקא נחמד המתיקות הזו )
מכיוון שאני לא נוסעת לאיטליה על בסיס חודשי, או חצי שנתי, או יותר... אני אצטרך להמשיך להכין עם הגבינות המקומיות.
נראה לי ששילוב גבינת פילדלפיה ( בקרטון, כי היא קשה מאד ) יחד עם מסקרפונה שאניח במסננת ללילה, יניבו תוצאות טובות ( דיווחים בהמשך )
והמתכון עם השינויים- בהחלט שווה !
טירמיסו
4 חלמונים
חצי כוס סוכר
500 גר גבינת מסקרפונה
כוס וחצי שמנת מתוקה
כף או 2 מרסלה
כוס וחצי קפה חזק ( או אספרסו אם יש )
עוגיות ביסקוטי
קקאו לקישוט
להניח חלמונים וסוכר בבאן מארי ( סיר על סיר עם מים )
להקציף ( ידנית או עם מיקסר יד ) עד שהתערובת תפוחה, אורירית, בהירה ומתחילה להסמיך )
להסיר מהאש.
להוסיף את היין ולהקציף עוד 2 דקות. לקרר קצת.
להוסיף גבינה.
להקציף שמנת מתוקה לקצף יציב. להוסיף לגבינה.
לטבול ביסקוטים בקפה, להניח בתבנית אחד ליד השני.
לשים שכבה של תערובת הגבינה מעל.
לשים עוד שכבת ביסקוטים מעל, ומעליהם את שאר הגבינה.
לקשט עם קקאו
לקרר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה