ב 3-4 נסיעות אחרונות לחו"ל, אני פותחת התערבות עם מי שרוצה, על "כמה רזיתי בטיול".
מי שמתקרב למספר הקילוגרמים הנכון ( או קולע ) יכול להזמין לאחת הארוחות הסמוכות לחזרה לארץ, קינוח על פי בחירתו. ׁ ( מה אכפת לי, בין כה וכה אני מכינה קינוח, ככה לפחות אני לא צריכה לשבור את הראש ולהחליט איזה )
איל לא התקרב, אבל תוך כדי פנטזיות על איזה קינוח כדאי לו להזמין, אמרתי לו שניתן לשלב את מה שהוא רוצה ( מוס שוקולד לבן ) עם עוד דברים... כמו בטרייפל.
אז לארוחת שישי, לכבוד יום ההולדת של איל , הכנתי טרייפל עם שני מוסים, ועוגת שוקולד. שיא העושר.
לא המון עבודה, ושחיתות לשמה !
טרייפל יום הולדת ( 2 מוסים ועוגת שוקולד )
השתמשתי בכמות אחת של המוס הזה: מוס שוקולד לבן אוורירי
כמות אחת של המוס הזה: מוס שוקולד מדהים
וחצי כמות עוגת שוקולד רגילה, רק שהכנתי אותה עם קמח " כרגיל" שיהיה נטול גלוטן.
מוס שוקולד לבן אוורירי
200 גר שוקולד לבן קצוץ
2 חלמונים
2 כפות סוכר
כוס ורבע שמנת מתוקה
להקציף יחד חלמונים וסוכר.
לחמם חצי כוס שמנת מתוקה בסיר קטן. לאט לשפוך תוך כדי בחישה, מעל לחלמונים.
להחזיר לסיר, ולחמם עד שמתחיל להסמיך.
לסנן ישר מעל לשוקולד.
לערבב טוב עד שלא יהיו גושים והתערובת תהיה חלקה ( אם יש עוד קצת גושי שוקולד אפשר לטחון עם בלנדר מוט בשלב זה )
להקציף את שאר השמנת המתוקה לקצפת יציבה
לערבב בתנועות קיפול יחד עם תערובת השוקולד.
מוס שוקולד מדהים
140 גר שוקולד מריר קצוץ
3 ביצים גדולות מופרדות
3 כפות סוכר
קורט מלח
כוס שמנת מתוקה
להמס שוקולד ( בן מארי או במיקרו בזהירות * ) לקרר
להקציף ידנית חלמונים וסוכר בכלי על גבי סיר עם מים רותחים ( עדיף להניח בקערת המיקסר ואותה להניח על סיר, כי צריך אח"כ להקציף אותם במיקסר ) להקציף בסביבות 2-3 דקות
להעביר למיקסר ולהמשיך להקציף עד שהתערובת תפוחה ובהירה
להפסיק פעולת מיקסר, והוסיף שוקולד לאט ובעדינות.
להקציף חלבונים לקצף יציב , להוסיף לתערובת השוקולד בעדינות.
להקציף שמנת מתוקה לקצף יציב, להוסיף גם אותה לתערובת בתנועות קיפול עדינות.
עוגת שוקולד
מייכל שמנת חמוצה ( 200 מל )
2 ביצים
כוס מים
שלושת רבעי כוס שמן
כוס וחצי סוכר
2 כוסות קמח ( קמח נ״ג ׳כרגיל׳ של אשבל )
4 כפות גדושות קקאו שווה
4 כפיות מחוקות אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה
כפית וניל
לחמם תנור ל 180
לערבב הכל יחד עד שהכל אחיד
מי שמתקרב למספר הקילוגרמים הנכון ( או קולע ) יכול להזמין לאחת הארוחות הסמוכות לחזרה לארץ, קינוח על פי בחירתו. ׁ ( מה אכפת לי, בין כה וכה אני מכינה קינוח, ככה לפחות אני לא צריכה לשבור את הראש ולהחליט איזה )
איל לא התקרב, אבל תוך כדי פנטזיות על איזה קינוח כדאי לו להזמין, אמרתי לו שניתן לשלב את מה שהוא רוצה ( מוס שוקולד לבן ) עם עוד דברים... כמו בטרייפל.
אז לארוחת שישי, לכבוד יום ההולדת של איל , הכנתי טרייפל עם שני מוסים, ועוגת שוקולד. שיא העושר.
לא המון עבודה, ושחיתות לשמה !
טרייפל יום הולדת ( 2 מוסים ועוגת שוקולד )
השתמשתי בכמות אחת של המוס הזה: מוס שוקולד לבן אוורירי
כמות אחת של המוס הזה: מוס שוקולד מדהים
וחצי כמות עוגת שוקולד רגילה, רק שהכנתי אותה עם קמח " כרגיל" שיהיה נטול גלוטן.
מוס שוקולד לבן אוורירי
200 גר שוקולד לבן קצוץ
2 חלמונים
2 כפות סוכר
כוס ורבע שמנת מתוקה
להקציף יחד חלמונים וסוכר.
לחמם חצי כוס שמנת מתוקה בסיר קטן. לאט לשפוך תוך כדי בחישה, מעל לחלמונים.
להחזיר לסיר, ולחמם עד שמתחיל להסמיך.
לסנן ישר מעל לשוקולד.
לערבב טוב עד שלא יהיו גושים והתערובת תהיה חלקה ( אם יש עוד קצת גושי שוקולד אפשר לטחון עם בלנדר מוט בשלב זה )
להקציף את שאר השמנת המתוקה לקצפת יציבה
לערבב בתנועות קיפול יחד עם תערובת השוקולד.
מוס שוקולד מדהים
140 גר שוקולד מריר קצוץ
3 ביצים גדולות מופרדות
3 כפות סוכר
קורט מלח
כוס שמנת מתוקה
להמס שוקולד ( בן מארי או במיקרו בזהירות * ) לקרר
להקציף ידנית חלמונים וסוכר בכלי על גבי סיר עם מים רותחים ( עדיף להניח בקערת המיקסר ואותה להניח על סיר, כי צריך אח"כ להקציף אותם במיקסר ) להקציף בסביבות 2-3 דקות
להעביר למיקסר ולהמשיך להקציף עד שהתערובת תפוחה ובהירה
להפסיק פעולת מיקסר, והוסיף שוקולד לאט ובעדינות.
להקציף חלבונים לקצף יציב , להוסיף לתערובת השוקולד בעדינות.
להקציף שמנת מתוקה לקצף יציב, להוסיף גם אותה לתערובת בתנועות קיפול עדינות.
עוגת שוקולד
מייכל שמנת חמוצה ( 200 מל )
2 ביצים
כוס מים
שלושת רבעי כוס שמן
כוס וחצי סוכר
2 כוסות קמח ( קמח נ״ג ׳כרגיל׳ של אשבל )
4 כפות גדושות קקאו שווה
4 כפיות מחוקות אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה
כפית וניל
לחמם תנור ל 180
לערבב הכל יחד עד שהכל אחיד
תבנית 24 או שתי תבניות אינגליש
להרכבת הטרייפל:
לפרוס פרוסות דקות של עוגת שוקולד ולהניח בתחתית כלי גדול ועמוק( עדיף זכוכית, כי זה יפה שרואים את השכבות )
מעל- לשים כמות נחמדה של מוס שוקולד ( חום )
עוד שכבה של פרוסות דקות של עוגה- מעליה שכבה של מוס שוקולד לבן.
וחוזר חלילה עד שהכל נגמר.
לשמור בקירור
להגשה פשוט מערימים עם כף גדולה ( זה לא אמור לצאת חתוך יפה ... )
להרכבת הטרייפל:
לפרוס פרוסות דקות של עוגת שוקולד ולהניח בתחתית כלי גדול ועמוק( עדיף זכוכית, כי זה יפה שרואים את השכבות )
מעל- לשים כמות נחמדה של מוס שוקולד ( חום )
עוד שכבה של פרוסות דקות של עוגה- מעליה שכבה של מוס שוקולד לבן.
וחוזר חלילה עד שהכל נגמר.
לשמור בקירור
להגשה פשוט מערימים עם כף גדולה ( זה לא אמור לצאת חתוך יפה ... )
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה