יום חמישי, 25 בדצמבר 2014

עוגיות שוקולד סנדוויץ׳ נטולות גלוטן

לפני 10-12 שנים, עם תחילת הסיבוב השני והמכריע בדיאטה שלי נ"ג ( סיפור ארוך.. אבחון לקוי בילדות וכ"ו ) 
היה הרבה פחות מבחר של מוצרים נטולי גלוטן לקניה.
כמה שנים אחרי האבחון, נפתחה ברעננה קונדיטוריה 'נטולת גלוטן' בלבד, בשם תאנה.
בהתחלה פקדתי את המקום לעיתים קרובות. המוצרים של שתי בעלות המקום היו נהדרים. אח"כ כשהתחילו לשווק לעוד מקומות, קניתי קרוב לבית.
מדי פעם כשהייתי באזור, נכנסתי לקנות בקונדיטוריה עצמה. למרות שזו היתה סכנה קלורית קשה.
הייתי קונה כמה קופסאות של עוגיות, ישר מכניסה למקפיא, אבל כשהיה תוקף אותי הצורך, הייתי פוקדת את המקפיא שוב ושוב. ההליכה הנמרצת אל המקפיא לא ממש עזרה להוציא את הקלוריות שנכנסו בדרך חזרה מהמקפיא..
לפני כשנתיים נסגרה הקונדיטוריה. עצוב..
אבל, בעלות המקום הוציאו חוברת מתכונים, עם מתכונים של מה שהיה ניתן לרכוש.
נזכרתי בעוגיות שוקולד נוגט הקטנות שאהבתי. הן התלבשו בפה בדיוק , בלי לתת ביסים ולפורר, ומיד נמסו בפנים.

החלטתי להכין לבד. לא היה לי ממרח נוגט, אז מלאתי חלק בריבת חלב וחלק בנוטלה.
את קמח ה'קונדיטור' החלפתי בקמח 'כרגיל'.
ועכשיו צריך להשתדל לשכוח שהן נמצאות במקפיא....


עוגיות שוקולד סנדוויץ' נטולות גלוטן של 'תאנה'

30-40 עוגיות, תלוי בגודל


100 גר חמאה רכה
שליש כוס ( 70 גר ) סוכר
ביצה
חצי כוס ( 70 גר ) קמח 'כרגיל ', או תערובת אחר נטולת גלוטן
שני שליש ( 70 גר ) קמח שקדים*
חצי כוס ( 70 גר ) קמח ( עמילן ) תפ"א
רבע כפית קסנטאן גאם
4 כפות ( 20 גר ) קקאו

ממרח כלשהוא למילוי ( נוגט, ריבת חלב, נוטלה, או אפילו ריבה טובה )

לערבב את כל החומרים יחד במעבד מזון, עד שמתקבל גוש בצק חלק  ואחיד.
לקרר לפחות שעה במקרר.

לחמם תנור ל 170
לרדד לעלה בעובי חצי ס"מ, לקרוץ עיגולים ( אם רוצים שהחלק של העליון בעוגייה יהיה עם חור קטן שהמלית תציץ, אז לקרוץ בחלק מהעיגולים חור קטן )
להעביר לתבנית עם נייר אפיה.
לאפות 12-14 דקות . לקרר.
למרוח על עוגייה אחת מהמלית, ולכסות בעוד עוגייה.



* לורסיה יותר חלקה של עוגיה, במקום קמח שקדים :
35 גר קמח אורז מלא
35 גר קמח סורגום
(תמונות בהמשך )
























אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה