יום ראשון, 21 בדצמבר 2014

רוטב עגבניות (2)

אחרי שבוע שמצאתי רק עגבניות מעפנות בכל מקום בסביבתי, מצאתי עגבניות שווה בשוק האיכרים ונסחפתי עם הכמות שקניתי..
קערת העגבניות עמוסה ביותר, ואין סיכוי שאני אשתלט על הכל תוך כמה ימים.
אז מה עושים מעגבניות שוות ?! 
רוטב עגבניות שווה !
מתכון לרוטב עגבניות של מרצ'לה חזן ( בשלנית אטלקיה , הוציאה ספרי בישול באנגלית בארה"ב ואנגליה )
הרטב פשוט וגאוני. וטעים!!




רוטב עגבניות של מרצ׳לה חזן

2 כוסות עגבניות חתוכות ( תלוי בגודל העגבנייה כמובן, שמתי 7-8)
70 גר חמאה
בצל חצוי ל 2
מלח

לשים את הכל בסיר, על אש בינונית, להביא לרתיחה, להנמיך אש.
להמשיך לבשל בערך 35-45 דקות ללא מכסה.
לערבב מדי פעם, לראות שלא חסרים נוזלים ( אם העגבניות בשרניות לא תהיה בעיה)
לבדוק אם חסר מלח.
להסיר מהאש, לזרוק בצל.
אני טחנתי קצת עם בלנדר מוט.

הכמות- קערה מרק גדולה מלאה
ניתן כמובן להקפאה..








                                    קקטוס חד המולד שלנו מרגיש שזה אוטוטו מגיע :)


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה