חג אורים שמח !
מי לא אוהב לביבות.
מי אוהב לטגן ? ואת הריח של השמן שנדבק בכל חלקה טובה בבית לשבוע...
שלא לדבר על הקלוריות...
אז במסגרת המאמץ לקצץ בקלוריות, החלטתי לאפות את הלביבות בתבנית מאפינס.
ברור לי שלא תהיה ברירה, ולביבות מטוגנות יהיו פה לפחות פעם אחת החנוכה הזה.
אבל לבנתיים, משהו קצת יותר בריא .
'לביבות' תפ"א אפויות
לתבנית 12 שקעים
6-7 תפ"א די גדולים
רבע בצל גדול
2-3 ביצים ( תלוי בגודל )
2-3 כפות קמח תפ"א
מלח
לגרר תפ"א ובצל, לשים במסננת שיגירו נוזלים.
לסחוט טוב, לשפוך נוזלים ולהעביר לקערה.
להוסיף את השאר, לערבב.
לשמן בשמן עם מברשת את השקעים בתבנית
להניח 2 כפות גדושות של תפ"א בכל שקע.
להבריש את החלק העליון של התפ"א עם טיפה של שמן.
לאפות בתנור שחומם מראש ל 170 כ 20 דקות, עד שמזהיבים.
לשחרר עם סכין, להוציא.
להגיש עם מה שאוהבים ( אני למשל אוהבת עם שמנת חמוצה !!)
וגם 'סופגניות' אפויות, מיני.
חלק עם ריבה וחלק עם נוטלה.
בצק השמרים הרגיל שלי, קרוץ לעיגול, בכל עיגול קצת מילוי, סגירה, והנחה בתבנית מיני מאפינס.
בדיוק ביס או שניים ( תלוי בנוגס.. )
מי לא אוהב לביבות.
מי אוהב לטגן ? ואת הריח של השמן שנדבק בכל חלקה טובה בבית לשבוע...
שלא לדבר על הקלוריות...
אז במסגרת המאמץ לקצץ בקלוריות, החלטתי לאפות את הלביבות בתבנית מאפינס.
ברור לי שלא תהיה ברירה, ולביבות מטוגנות יהיו פה לפחות פעם אחת החנוכה הזה.
אבל לבנתיים, משהו קצת יותר בריא .
'לביבות' תפ"א אפויות
לתבנית 12 שקעים
6-7 תפ"א די גדולים
רבע בצל גדול
2-3 ביצים ( תלוי בגודל )
2-3 כפות קמח תפ"א
מלח
לגרר תפ"א ובצל, לשים במסננת שיגירו נוזלים.
לסחוט טוב, לשפוך נוזלים ולהעביר לקערה.
להוסיף את השאר, לערבב.
לשמן בשמן עם מברשת את השקעים בתבנית
להניח 2 כפות גדושות של תפ"א בכל שקע.
להבריש את החלק העליון של התפ"א עם טיפה של שמן.
לאפות בתנור שחומם מראש ל 170 כ 20 דקות, עד שמזהיבים.
לשחרר עם סכין, להוציא.
להגיש עם מה שאוהבים ( אני למשל אוהבת עם שמנת חמוצה !!)
וגם 'סופגניות' אפויות, מיני.
חלק עם ריבה וחלק עם נוטלה.
בצק השמרים הרגיל שלי, קרוץ לעיגול, בכל עיגול קצת מילוי, סגירה, והנחה בתבנית מיני מאפינס.
בדיוק ביס או שניים ( תלוי בנוגס.. )
נראה מצוין תודה וחג שמח
השבמחק