יום רביעי, 23 בדצמבר 2015

מגולגלות

עוד שניה מסתיימת עוד שנה
והזמן פשוט רץ.
למרות שאני ( עדיין, בגילי המופלג ) מ א ד מסודרת, וזריזה, יש דברים שאני לא מספיקה בזמן האחרון.
כמו לכתוב בבלוג.
לא יפה... כי יש תור של קטן של מתכונים שמחכים שאסיים לכתוב ולהעלות.

את המתכון הזה של עוגיות מגולגלות לקחתי מהבלוג 'מתכוניישן' ועשיתי לו הסבה לנטול גלוטן עם קמח נ"ג ( " כרגיל", ובאחת מהגלילות התפרעתי גם עם המלית...יצא פיצוץ!

עוגיות מגולגלות


2 וחצי כוסות קמח ( כאמור, הכנתי נ"ג )
200 גרם חמאה קרה
מייכל ( 200 מל ) שמנת חמוצה

לערבב יחד את כל המרכיבים במעבד מזון ( או בידיים קרות ) רק עד שהבצק מתגבש יחד.
לקרר לחצי שעה במקרר
לחמם תנור ל 180
לרדד ל 3 
למרוח מלית : ממרח תמרים, שוקולד נוטלה, ריבה ( שמתי מישמיש תוצרת בית )+ אגוזי פקאן קצוצים+ שוקולד מריר קצוץ+ טיפת קינמון
לגלגל לגליל, להעביר לתבנית עם נייר אפיה

לאפות כ 25 דקות עד שמזהיב ( מזכירה שמאפים ללא גלוטן לא מקבלים צבע כמו אילו עם גלוטן, אז לא לשרוף..)















2 תגובות:

  1. נראה מעולה!
    האם השתמשת בקמח כרגיל ללחם או רב תכליתי?
    והאם הצלחת לרדד כל כך דק, פשוט ככה עם מערוך? או שהשתמשת בניילון נצמד או כל דרך אחרת?

    תודה

    השבמחק
  2. זה באמת מעולה ( מסוכן כי קשה להפסיק לאכול )
    אני מרדדת דק או בין שני משטחי סילפאט ( משטח אפיה מסיליקון במקום נייר אפיה ) או בין שתי יריעות ניילון נצמד. לא לפחד לפזר קמח לפני רידוד... והשתמשתי ברב תכליתי ( שאגב, גם שמרים אני עושה איתו, כי התחלתי להכין עוד לפני שיצא הזה ללחם, ויוצא נפלא, אז ממשיכה )

    השבמחק