יום ראשון, 3 ביולי 2016

טארט עגבניות ( אפשר גם נטול גלוטן )

בנות הבית אוהבות גבינות ( בניגוד לגברים כאן )
לא תמיד אנחנו מסכימות על סוגי הגבינות, ולכל אחת יש את העדפות שלה.
איה למשל אוהבת מאד צ'דר
נעה אוהבת גבינות עזים ( אבל לא הכי רכות ), אני דוקא כן....
לפעמים אנחנו נתקלות באיזו גבינה שווה, ואח"כ מחפשות אותה שוב ושוב.
הבעיה עם גבינות צאן שאותה גבינה בשלב 'צעיר' לא תהיה אותו דבר כמה שבועות אחרי זה כשהיא כבר בשלה יותר. או שלא תמיד ניתן למצוא אותה אחת ספציפית ( עונות השנה ועוד גורמים שלא ממש מעניינים אותנו מעבר לעובדה שזה מתסכל )
ככה למשל לפני הרבה שנים אכלנו בדוכן של גבינות " נחלים, של משק מרקוביץ' גבינה עם פס פחם שהיתה מ ד ה י מ ה.
מאז אנחנו רודפות אחריה. גם נוסעות מדי פעם למשק שלהם... ואין. לא הזמן המתאים בשנה... נגמר... ועוד תירוצים.
אותו דבר עם גבינת קרוטן (crottin ). תפסנו אותה בשלב בשלות X והיא היתה מדהימה... אחרי זה לא הצלחנו לקלוע לאותו שלב...

המתכון הזה לטארט עגבניות, אמור להיות עם גבינת קרוטן. המתכון מתוך המגזין של "דליקטסן".
אבל מכיוון שבמספר פעמים שקנינו את הגבינה שם, כל פעם היא היתה בשלב אחר ופחות מצאה חן בעינינו מהפעם הראשונה שנתקלנו בה, וגם כי לא תכננתי מראש... חיפשתי גבינה אחרת שתעשה את העבודה.
השתמשתי בגבינת שברה (chevre)   שזו גבינת עזים רכה , צעירה.

המתכון קל, מהיר, וגם אותו אפשר להפוך בקלות לנטול גלוטן עם בצק עלים נ"ג .

טראט עגבניות


בצק עלים מופשר
4-6 עגבניות ( 4 גדולות, 6 בינוניות ) פרוסות דק
גבינת עיזים רכה צעירה
כמה עלי בזיליקום
50 גר פרמז'ן מגורר
מלח, פלפל, שמן זית

לחמם תנור ל 180

לפתוח עלה של הבצק, לחתוך לעיגול בקוטר 26 ס"מ
למרוח גבינה על העלה בשכבה נאה.
לפזר פה ושם קצת עלי בזיליקום
לסדר עגבניות על העלה, בצורה צפופה ובשתיים שלוש שכבות ( קצת בכיוון של פירמידה, בשכבה השניה להתרחק קצת מהקצה )
לזרזף טיפת שמן זית מעל לעגבניות, לתבל עם מלח, פלפל
להכניס לתנור החם ולאפות בערך 30-40 דקות













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה