לפני כמה זמן התארחנו אצל חברים בערב.
מילפיי
חבילת בצק עלים איכותית
לקרם פטיסייר-
2 כוסות חלב
כפית וניל איכותי
קורט מלח
115 גר סוכר ( חצי כוס + כף )
55 גר קורנפלור ( 4 כפות )
2 ביצים
250 מל שמנת מתוקה ( קופסית )
2 כפות סוכר
אבקת סוכר
הכנת העלים: ( לקרוא את כל השלבים לפני שמתחילים כי יש הסברים קטנים.... )
מחממים תנור ל 180
פותחים בצק ( אם הוא מרודד מראש ) או מרדדים למלבן בעובי אחיד. לפני שפותחים על הנייר אפיה- לפזר סוכר על הנייר אפיה.
עדיף לעשות את זה כבר על נייר האפיה שנעביר לתבנית על מנת שלא יתעקם מדי
עכשיו לפי איזו צורה אנחנו רוצים להגיש את העוגה, מלבן , או ריבוע גדול, או מנות אישיות... חותכים ע"ם הצורה שרוצים ( האמת, עדיף אולי אישיים כי זה קל יותר מלחתוך אח"כ, מצד שני צריךיותר מקום איחסון במקרר לכמה שעות..אז לשיקול אישי )
מורחים את העלה בקצת חלב ומפזרים סוכר.
מניחים נייר אפיה על העלה.
מעל, מניחים עוד תבנית ( רצוי בעלת משקל , לא קלילה ) וזאת על מנת למנוע מבצק העלים לעלות.
אופים בערך חצי שעה, בודקים, ואם משחים קלות, מורידים את התבנית וממשיכים לאפות עוד 5 דקות ללא התבנית הלוחצת. אחרי עוד 5 דקות מסירים גם את נייר האפיה ואופים עוד 3-4 דקות עד שהבצק ממש שחום.
מקררים טוב.
לקרם פטיסייר:
מחממים חלב ווניל כמעט עד שרותח
מקציפים ( עם מזלג ) ביצים, סוכר, מלח, ומוסיפים קורנפלור ומערבבים היטב.
כשהחלב כמעט רותח מתחילים להוסיף לתערובת הביצים כף או 2 מהחלב ומערבבים נמרצות, ממשיכים עם עוד כף או 2, עד שהטמפרטורה של התערובת עולה, ואפשר להכניס אותה לסיר עם החלב. ( התהליך נקרא השוואת טמפרטורות, ועושים את זה בשביל שהביצים לא יתבשלו מיד )
מבשלים תוך עירבוב נמרץ כמה דקות עד שהתערובת מקשה.
מקררים. מכסים בניילון נצמד ומקררים כמה שעות טובות במקרר.
הרכבה:
מעבירים את הקרם למיקסר ומערבבים עם וו גיטרה לאט עד שהוא חלק.
בקערה נפרדת מקציפים שמנת , מוסיפים סוכר, ומערבבים לתוך הקרם פטייסיר בתנועות עדינות.
מניחים עלה ראשון על צלחת הגשה, מוסיפים חלק מהקרם, שמים עלה 2, את שאר הקרם, וסוגרים עם עלה שלישי.
מקשטים למעלה עם אבקת אפיה.
נשמר במקרר יומיים שלושה.
אני לרוב לא עושה ענין, ומגששת מה אני יכולה לאכול או לא.
הפעם 'הלכו לקראתי' אבל בלי הרבה ידע... מה שאומר שהיו מאד נחמדים, ואני הייתי טפשה, כי אחרי הרבה שנים עם צליאק הייתי צריכה כנראה להזהר יותר.
התגובות לא אחרו לבוא, ובמשך שבוע סבלתי מכאבי בטן ושאר צרות של צליאק.
הבעיה האמיתית התחילה שבוע אחרי, עם תחילתו של התקף קוליטיס.
כנראה הגלוטן והסטרס למערכת, יחד עם שבועות לא קלים ועמוסים, והופ...
אז מה זה התקף קוליטיס ( אצלי ) , ותודה ששאלתם....
לא ישנה הרבה ( 5 וחצי שעות גג בלילה, עם הפסקה או 2... )
בילוי רב בחדר הקטן..
עייפות וחולשה
וכאבי בטן ללא מנוח.
לא נעים.
בשלב מסוים אני שואלת את עצמי אם לקחת עוד איזה תרופה שיש לי למקרי חירום, וכל יום דוחה, כי לא בטוחה שמוכנה לקראת תופעות הלוואי ( כאבי ראש וגירודים ברמה מטורפת בידיים )
לא מוותרת לעצמי על צעידה ושחיה בבוקר. עושה קצת הנחות בקצב.
בשלב מסוים מבינה שצריך להפסיק לאכול, לעבור לדיאטה של דברים משעממים , אבל בטוחים, כמו מלפפונים, מרק דלוח, מלון...
ולחכות שיעבור.
בנתיים מחשבת מהלכים אם צריכה לצאת מהבית , לאן ולכמה שעות... כמה שעות קודם להפסיק לאכול על מנת שלא יהיו תקלות בדרך.
אז זה מה שיש. ואני תמיד אומרת שאם אילו הרעות שנופלות עלי, זה באמת לא נורא, ושרק לא יהיה יותר גרוע.
ובנתיים מפנקת את בני הבית עם דברים חדשים, שלא ברור למה לא הכנתי קודם, כי זה לא כזה מסובך.
אז נסיון ראשון לקרםשניט/מילפיי הוכתר כמוצלח. אולי לא מלך היופי, אבל אמרו שיצא טעים. ועל היופי נעבוד בהמשך.
הבעיה העיקרית עם העוגה הזו היא החיתוך... הכל מתפרק . אז אם רוצים שיצא יצוגי, אולי שווה להכין אישיים.
מילפיי
חבילת בצק עלים איכותית
לקרם פטיסייר-
2 כוסות חלב
כפית וניל איכותי
קורט מלח
115 גר סוכר ( חצי כוס + כף )
55 גר קורנפלור ( 4 כפות )
2 ביצים
250 מל שמנת מתוקה ( קופסית )
2 כפות סוכר
אבקת סוכר
הכנת העלים: ( לקרוא את כל השלבים לפני שמתחילים כי יש הסברים קטנים.... )
מחממים תנור ל 180
פותחים בצק ( אם הוא מרודד מראש ) או מרדדים למלבן בעובי אחיד. לפני שפותחים על הנייר אפיה- לפזר סוכר על הנייר אפיה.
עדיף לעשות את זה כבר על נייר האפיה שנעביר לתבנית על מנת שלא יתעקם מדי
עכשיו לפי איזו צורה אנחנו רוצים להגיש את העוגה, מלבן , או ריבוע גדול, או מנות אישיות... חותכים ע"ם הצורה שרוצים ( האמת, עדיף אולי אישיים כי זה קל יותר מלחתוך אח"כ, מצד שני צריךיותר מקום איחסון במקרר לכמה שעות..אז לשיקול אישי )
מורחים את העלה בקצת חלב ומפזרים סוכר.
מניחים נייר אפיה על העלה.
מעל, מניחים עוד תבנית ( רצוי בעלת משקל , לא קלילה ) וזאת על מנת למנוע מבצק העלים לעלות.
אופים בערך חצי שעה, בודקים, ואם משחים קלות, מורידים את התבנית וממשיכים לאפות עוד 5 דקות ללא התבנית הלוחצת. אחרי עוד 5 דקות מסירים גם את נייר האפיה ואופים עוד 3-4 דקות עד שהבצק ממש שחום.
מקררים טוב.
לקרם פטיסייר:
מחממים חלב ווניל כמעט עד שרותח
מקציפים ( עם מזלג ) ביצים, סוכר, מלח, ומוסיפים קורנפלור ומערבבים היטב.
כשהחלב כמעט רותח מתחילים להוסיף לתערובת הביצים כף או 2 מהחלב ומערבבים נמרצות, ממשיכים עם עוד כף או 2, עד שהטמפרטורה של התערובת עולה, ואפשר להכניס אותה לסיר עם החלב. ( התהליך נקרא השוואת טמפרטורות, ועושים את זה בשביל שהביצים לא יתבשלו מיד )
מבשלים תוך עירבוב נמרץ כמה דקות עד שהתערובת מקשה.
מקררים. מכסים בניילון נצמד ומקררים כמה שעות טובות במקרר.
הרכבה:
מעבירים את הקרם למיקסר ומערבבים עם וו גיטרה לאט עד שהוא חלק.
בקערה נפרדת מקציפים שמנת , מוסיפים סוכר, ומערבבים לתוך הקרם פטייסיר בתנועות עדינות.
מניחים עלה ראשון על צלחת הגשה, מוסיפים חלק מהקרם, שמים עלה 2, את שאר הקרם, וסוגרים עם עלה שלישי.
מקשטים למעלה עם אבקת אפיה.
נשמר במקרר יומיים שלושה.
תרגישי טוב
השבמחקתודה אפרת יקרה
השבמחקקודם כל מקווה שאת כבר מרגישה טוב. עכשיו ראיתי את הבלוג שלך. איזה כיף למצוא בלוג של צליאקית. אני חדשה בצליאק (איבחנו את הבת שלי לפני כמה שבועות. ואני מנסה לעשות כמיטב יכולתי). שאלה לגבי המתכון: האם הבצק עלים הוא ללא גלוטן? ואם כן באיזה חברה את משתמשת/ממליצה להשתמש?
השבמחקהי פזית
השבמחקברוכים הבאים לעולם הצליאק. בטוחה שתוך חודש וקצת אתם " נכנסים לענינים"
יש היום המון מוצרים טובים בשוק, וגם כמו שאת רואה כאן- אפשר להכין המון לבד.
בצק עלים ללא גלוטן יש לשתי חברות- "נטורל קייקס" ו " גריןלייט", אני קונה את מה שאני מוצאת, בד"כ בחנות טבע.
בהצלחה, ואת תמיד מוזמנת לשאול שאלות.