כתבתי כבר שבפסח הזה השתמשתי ביותר מ 2.5 קילו שוקולד מריר ?😋
לא ברור לי איך זה קרה, אבל כשאני עוברת על כל המתכונים שהכנתי זה קצת מתחיל להסתדר...
3-4 עוגות עם מלא שוקולד,
2-3 קינוחים שוקולדיים ביותר,
3-4 נגלות של עוגיות שוקולד צ'יפס.
כל מתכון עם 200-300 גר שוקולד, זה מצטבר.
עוד עוגה זריזת הכנה, עשירה, ומן הסתם טעימה ( מה כבר יכול להיות רע בשוקולד, חמאה, ביצים )
את העוגה אכלנו לקינוח עם גלידת וניל.
מתכון די דומה לעוגה של " בן עמי" ועוד רבות... במקרה הזה הפרדת ביצים והקצפת חלבונים נותנת תוצאה אחרת. במקרה הזה ( מכאן השם ) אוורירית, אבל לא קלילה בזכות הרבה שוקולד.
מתכון של "פיית העוגיות"
עוגת סופלה שוקולד
280 גר שוקולד מריר איכותי ( השתמשתי ב 60% )
140 גר חמאה
1-2 כפות חלב ( במתכון המקורי רום ברנדי )
5 ביצים גדולות
120 גר (חצי כוס + 2 כפות )
תבנית 22 מרופדת בנייר אפיה בתחתית, + דפנות משומנות
לחמם תנור ל 170
להמס שוקולד וחמאה, להוסיף חלב, לקרר
להקציף חלמונים וסוכר לקצף בהיר ותפוח, להוסיף שוקולד מומס בעדינות
להקציף חלבונים לקצף יציב ורך, לקפל פנימה את השאר.
להעביר לתבנית ולאפות 25-30 דקות עד שקיסם יוצא נקי. לקרר בתנור עם דלת פתוחה. העוגה צונחת קצת... אבל זה לא נורא.
לקרר לפחות 3 שעות.
אחרי יום יומיים במקרר העוגה הופעת להיות יותר " פאדג'ית" שזה לא רע בכלל... ואפשר גם לתת לפרוסה חימום במיקרו ל 20 שניות ואז היא קלילה יותר.
לא ברור לי איך זה קרה, אבל כשאני עוברת על כל המתכונים שהכנתי זה קצת מתחיל להסתדר...
3-4 עוגות עם מלא שוקולד,
2-3 קינוחים שוקולדיים ביותר,
3-4 נגלות של עוגיות שוקולד צ'יפס.
כל מתכון עם 200-300 גר שוקולד, זה מצטבר.
עוד עוגה זריזת הכנה, עשירה, ומן הסתם טעימה ( מה כבר יכול להיות רע בשוקולד, חמאה, ביצים )
את העוגה אכלנו לקינוח עם גלידת וניל.
מתכון די דומה לעוגה של " בן עמי" ועוד רבות... במקרה הזה הפרדת ביצים והקצפת חלבונים נותנת תוצאה אחרת. במקרה הזה ( מכאן השם ) אוורירית, אבל לא קלילה בזכות הרבה שוקולד.
מתכון של "פיית העוגיות"
עוגת סופלה שוקולד
280 גר שוקולד מריר איכותי ( השתמשתי ב 60% )
140 גר חמאה
1-2 כפות חלב ( במתכון המקורי רום ברנדי )
5 ביצים גדולות
120 גר (חצי כוס + 2 כפות )
תבנית 22 מרופדת בנייר אפיה בתחתית, + דפנות משומנות
לחמם תנור ל 170
להמס שוקולד וחמאה, להוסיף חלב, לקרר
להקציף חלמונים וסוכר לקצף בהיר ותפוח, להוסיף שוקולד מומס בעדינות
להקציף חלבונים לקצף יציב ורך, לקפל פנימה את השאר.
להעביר לתבנית ולאפות 25-30 דקות עד שקיסם יוצא נקי. לקרר בתנור עם דלת פתוחה. העוגה צונחת קצת... אבל זה לא נורא.
לקרר לפחות 3 שעות.
אחרי יום יומיים במקרר העוגה הופעת להיות יותר " פאדג'ית" שזה לא רע בכלל... ואפשר גם לתת לפרוסה חימום במיקרו ל 20 שניות ואז היא קלילה יותר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה