חברה טובה תייגה אותי בפייסבוק בעמוד של איזו מסעדה/מזללה ידועה בת"א
הם מספרים בגואה רבה שהם מוכנים לקהל הצליאקי- עם לחמניה נטולת גלוטן, צ'יפס שמטוגן בנפרד ועוגת שוקולד נהדרת.
נחמד.
ויפה מצידם, אבל מבחינתי זו בכלל לא מציאה.
אחת ה- באסות הגדולות של הצליאק היא העדר ספונטאניות.
לא קל סתם להסתובב בעיר ( שלא לדבר על משהו מחוץ לעיר ) ולהתקל במקום שיגיש משהו ללא גלוטן.
צריך להערך מראש, לחפש ברשת, או להתפשר על סלט, או פרי. ( או להצטייד במשהו מהבית )
לדעתי, ואני אומרת את זה לכל הצליאקים הטריים שיוצא לי לדבר איתם- זו בדיוק הנקודה הכי קשה בלהיות צליאקי.
להיות צמחונית עם צליאק , זו מכה כפולה.
בחלק ( לא גדול ) של המקומות, הפתרון הוא פסטה ללא גלוטן, או ריזוטו, אבל גם, לא תמיד קל למצוא.
פתרונות יצרתיים יותר ( וממש לא מורכבים להכנה, מסוג התבשילים שניתן להכין מראש, להקפיא, לחמם ולהגיש ) משום מה לא ניתן למצוא בשום מקום.
למשל : לזניה צמחונית נטולת גלוטן ( עשרות ואריאציות, קל להכנה, ) מוסקה צמחונית, צ'ילי צמחוני, המבורגר צמחוני... ועוד.
אני, בשביל צ'יפס ללא גלוטן, לא אלך למקום מסוים.
כנ"ל לא עבור עוגת שוקולד, גם אם היא ללא גלוטן. זה הדבר הכי קל להכין, הכי נדוש, וגם אם עשוי טוב ומוגש עם גלידה שווה, לא יעשה לי את זה.
הייתי שמחה לראות קצת יותר מאמץ, אולי עוגת גבינה ללא גלוטן ( אפשר לחשוב שזה מאמץ גדול להחליף ביסקויט נטול גלוטן בתחתית ולשים קורנפלור במקום קמח...) ומה עם איזה קראמבל טוב ? עם פרי עונתי ? או פאי כלשהוא ( באמת שלא קשה להכין בצק פריך לא גלוטן עם כל הקמחים שיש בשוק )
בקיצור- לא קשה להכין תפריט ללא גלוטן טיפה יותר מושקע מהברור מאליו: המבורגר, צ'יפס ועוגת שוקולד.
אני מאד שמחה שיש מודעות, שעוד ועוד מקומות פונים גם לקהל הצליאקי ( ואזהרה קטנה- צליאקים, בניגוד למי שעושה דיאטה ללא גלוטן על דעת עצמו מכל סיבה שלא תהיה, חייבים הקפדה על זיהום משני . חשוב ביותר ! )
אני בטוחה שיש לא מעט צליאקים שגם הולכים ונהנים.
אישית, גם בגלל הצמחונות וגם כי המטבח זה לא מקום שמפחיד אותי , ואני נהנית להכין דברים, אז מקומות כאלו, לא ממש 'עושים לי את זה '.
המתכון הבא הוא חוב ענק, גם לילדים, גם לחברה שהבטחתי שאעלה לפני מליון שנה.
רוטב שאמא , והשכנה ממול , היו מכינות המון כשגדלנו.
אפשר לשפד פרגיות, חזה עוף, וגם קוביות של חזה הודו לבן ( לא יוצא יבש ! )
רוטב לשיפודים
כמות הרוטב הזו מספיקה לבערך חצי קילו בשר ( פרגיות, חזה עוף, חזה הודו )
מיץ מ1/2 לימון קטן
כף סויה ( למי שצריך- ללא גלוטן )
1/4 כוס קטשופ
1/4 כוס דבש
50 גר חמאה או מרגרינה
שן שום קצוצה
מלח פלפל
חצי כפית כמון
לשים ה כל יחד בסיר קטן, להביא לרתיחה , לערבב טוב. לקרר קצת.
לשפוך על הבשר, לשמור כמה שעות במקרר ( אפילו לילה. )
לשפד וכ"ו....
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה