בראש השנה היינו 5
המתכון מהאתר של " עלית" והוא של הקונדיטור אלון שבו.
השוקולד שהשתמשתי ( כמו תמיד ) הוא שוקולד משובח 60%.
הכנת התחתית:
לחמם תנור ל 160, לשמן בתבנית 20 ס"מ ( או לרפד בנייר אפיה )
להמס שוקולד , להוסיף שמן
להקציף ביצה וסוכר עד שמתקבלת קציפה תפוחה.
להוסיף את השוקולד המומס בהדרגה., לערבב טוב בעדינות
להוסיף קמח / קורנפלור
לשפוך לתבנית ולאפות בערך 12-15 דקות עד שיבש למגע, לקרר
הכנת מוס
להקציף ידנית יחד את הביצים והסוכר
לחמם חלב סיר קטן, כשרותח , להסיר מהאש ולהוסיף לאט ובהדרגה את הביצים, תוך עירבוב מתמיד.
להחזיר לסיר ולערבב טוב כל הזמן, עד שמתחיל להסמיך קצת
לשפוך מעל לשוקולד, לערבב טוב עד שהשוקולד נמס.
לקרר
להקציף שמנת מתוקה, לערבב בעדינות עם השוקולד/ביצים
לשפוך על התחתית, לכספות בניילון נצמד ולהקפיא לפחות ל 6 שעות
הכנת הציפוי
להניח שוקולד בקערה
להביא לרתיחה בסיר קטן את השמנת, הגלוקוזה והחלב
לשפוך על השוקולד, לערבב עד שנמס. לקרר ( על השיש )
לשפוך על המוס, ליישר, להחזיר למקפיא.
להעביר למקרר כמה שעות לפני שרוצים לאכול. אפשר לשמור במקרר כמה ימים ( אם ישאר משהו )
ממש מעט
אבל עדיין צריך ארוחת חג, קצת יותר חגיגית מסתם יום שישי
בגלל שהרגשתי די זוועה, התחלתי את ההכנות כמה ימים לפני.
מה שאפשר היה להכין מראש, כמו עוגת דבש ( שרק משתבחת עם הזמן ) או קינוח שיכול להמתין במקפיא- הוכן ( גם ככה אחרי הכנת שני אילו בבוקר אחד, נגמרתי )
המתכון מהאתר של " עלית" והוא של הקונדיטור אלון שבו.
השוקולד שהשתמשתי ( כמו תמיד ) הוא שוקולד משובח 60%.
קינוח קל להכנה, נראה פצצה, וטעים מאד. חגיגה לאוהבי שוקולד.
עוגת שוקולד מוס עשירה ( גם נ"ג )
לתחתית שוקולד
50 גר שוקולד מריר ( לפחות 60% )
25 גר ( 2 כפות ) שמן
ביצה גדולה
30 גר ( 3 כפות ) סוכר
15 גר ( כף וחצי ) קורנפלור או קמח ( לנטול גלוטן-קורנפלור )
למוס שוקולד
180 גר ( 3/4 כוס )חלב
2 חלמונים
2 חלמונים
20 גר ( 2 כפות ) סוכר
250 גר שוקולד מריר קצוץ
350 גר שמנת מתוקה ( כוס וחצי )
לציפוי שוקולד
200 גר שוקולד מריר ( 60% ) קצוץ
180 מ"ל ( 3/4 כוס ) שמנת מתוקה
20 גר ( כף + כפית ) חלב
20 גר ( כף ) גלוקוזה או סירופ תירס
הכנת התחתית:
לחמם תנור ל 160, לשמן בתבנית 20 ס"מ ( או לרפד בנייר אפיה )
להמס שוקולד , להוסיף שמן
להקציף ביצה וסוכר עד שמתקבלת קציפה תפוחה.
להוסיף את השוקולד המומס בהדרגה., לערבב טוב בעדינות
להוסיף קמח / קורנפלור
לשפוך לתבנית ולאפות בערך 12-15 דקות עד שיבש למגע, לקרר
הכנת מוס
להקציף ידנית יחד את הביצים והסוכר
לחמם חלב סיר קטן, כשרותח , להסיר מהאש ולהוסיף לאט ובהדרגה את הביצים, תוך עירבוב מתמיד.
להחזיר לסיר ולערבב טוב כל הזמן, עד שמתחיל להסמיך קצת
לשפוך מעל לשוקולד, לערבב טוב עד שהשוקולד נמס.
לקרר
להקציף שמנת מתוקה, לערבב בעדינות עם השוקולד/ביצים
לשפוך על התחתית, לכספות בניילון נצמד ולהקפיא לפחות ל 6 שעות
הכנת הציפוי
להניח שוקולד בקערה
להביא לרתיחה בסיר קטן את השמנת, הגלוקוזה והחלב
לשפוך על השוקולד, לערבב עד שנמס. לקרר ( על השיש )
לשפוך על המוס, ליישר, להחזיר למקפיא.
להעביר למקרר כמה שעות לפני שרוצים לאכול. אפשר לשמור במקרר כמה ימים ( אם ישאר משהו )
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה