יצא לי לדבר לא פעם אחת עם חברים מ'קהילת' הצליאק, על מה הופך אותנו לקהילה יותר מבעלי מחלות אחרות ( כן, נשמע מוזר )
אבל האמת, בתור אחת עם עוד כמה מחלות, צליאק היא המחלה היחידה שאני פעילה בעמותה שלה, שלא לדבר על יצירת קשרים קרובים עם אחרים שחולים בה או שיש במשפחתם חולים .
הסיבה לדעתי היא האוכל.
יש לנו על מה לדבר, על מה לספר, לדווח על מקומות שאפשר לאכול בהם, איפה קונים מוצרים, מה חדש בשוק , להחליף מתכונים ועוד.
לפני שבועיים נסעתי לתל אביב לקנות לחם נטול גלוטן שכבר הרבה זמן רציתי לנסות ( לחם פומרנץ- מומלץ ביותר ! )
קניתי 3 לחמים שונים, וחלקתי אותם עם חברה עם 2 בנים עם צליאק.
טעמתי אצלה קרקרים נהדרים נטולי גלוטן, וקיבלתי מתכון.
עוד באותו יום הכנתי לעצמי גם ( סכנה. אי אפשר להפסיק לאכול )
אחרי כמה ימים הכנתי עוד פעם, כי לא רק חולי הצליאק נהנו וחוסל.
יצא לי קצת שונה ממה שיצא אצלה, אבל אני מניחה שזה כי השתמשתי כמה קמחים במקום שיובלת שועל ( אמנם נטולת גלוטן, אבל לא הכי טוב לי לאכול הרבה מזה )
קל להכין, ואפשר לגוון עם קמחים שונים ותוספות שונות.
מהכמות הזו מתקבלות שתי תבניות מלבניות ( 40X30 )
קרקרים ( 2 ) ללא גלוטן
כוס קמח טף
כוס וחצי שיבולת שועל ( נטולת גלוטן) או: 1/2 כוס שיבולת שועל ( נ"ג )
1/2 כוס שקדים פרוסים
1/2 כוס קמח נ"ג כלשהוא (או שניים.למשל סורגום, שקדים, כוסמת )
1/4 כוס זרעי פשתן
1/4 +1 כוס גרעיני חמניה
3/4 כוס סומסום
1+1/2 כפיות מלח
4 כפות שמן זית
500-600 מ"ל מים
לערבב הכל יחד, לתת לזה לנוח רבע שעה ( הזרעים סופחים מים, אם זה יצקתי מדי, אפשר להוסיף קצת ולערבב, המרקם צריך להיות בין יוגורט לחומוס )
לחמם תנור ל 180
לשטח בתבנית עם נייר אפיה
לאפות 15 דקות, להוציא, לחתוך עם גלגלת של פיצה
להחזיר לתנור לעוד חצי שעה
להנמיך טמפרטורה ל 130 ולאפות עוד חצי שעה ( לשים לב שלא נשרף, זמן האפיה האחרון תלוי בעובי שיצרנו )
לקרר, לשמור בכלי סגור
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה