יום שלישי, 20 בפברואר 2018

סיר של כדורי בשר, תפ"א ואפונה (2 )

איזה כיף זה בישול בסיר אחד!
אפילו שמלכלכים קצת יותר מסיר אחד זה נחשב סיר אחד וזה סוג של חיים קלים.
את המנה הזו לצערי לא יכולה לעשות עבור כולם פה. זו לא אוהבת אפונה, זה לא אוהב כדורי בשר או קציצות ( לא ברור למה ואיך, כי הוא כן אוהב המבורגרים ובולונז, וזה basically  אותו דבר כמעט. אולי שיגדל עוד קצת...) אה כן, גם אני לא אוכלת כאלו דברים.
בקיצור, החיים לא כאלו קלים, אבל זו בהחלט מנה די זריזה להכנה.

יש בבלוג מתכון כמעט זהה, לא בדיוק. קצת גיוון

ואריאציה על מתכון של בני סיידא 

סיר של כדורי בשר, תפ"א ואפונה

חצי קילו בשר טחון
בצל קטן קצוץ
שן שום קצוצה
ביצה
קצת פטרוזליה קצוצה ( לא חובה )
1-2 כפות פירורי לחם
מלח,פלפל

5-6 תפ"א  קלופים חתוכים לקוביות
100 גר רסק עגבניות
4-5 עגבניות בשלות חתוכות לריבועים
2 כוסות אפונה קפואה
שמן
מלח
פלפל
פפריקה
שן שום קצוצה

מכינים את כדורי הבשר: מערבבים הכל יחד ( בשר, בצל, שום, ביצה, פטרוזיליה, פירורי לחם, מלח, פלפל )
אני אוהבת אותם קטנים ( כדור פינג פונג )
מטגנים במחבת גדולה, רק לצריבה מכל הכיוונים
מטגנים בסיר רחב בקצת שמן את שן השום הקצוצה, מוסיפים את העגבניות, מטגנים כמה דקות.
מוסיפים את רסק העגבניות ומתבלים.
מעבירים את כדורי הבשר אל הסיר עם הרוטב, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והאפונה
מוסיפים חצי כוס מים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שתפוחי האדמה רכים. 
מדי פעם לבדוק שלא חסרים נוזלים.
















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה