חג פורים שמח.
ולי שמח שאני לא צריכה להתעסק עם תחפושות, רק לראות אותן.
כשהילדים היו קטנים, מלבד פעמים בודדות, תמיד הכנו את התחפושת לבד.
הקריטריונים היו: מקוריות, נוחות, ולהשתדל שלא יצריכו הרבה עבודה😀
איל- פינגווין ( אחת התחפושות האחרונות הרציניות שהכנתי, כי אחרי כמות העבודה די נשברתי )
בפורימון של שבט הצופים המקומי, בשנים " ההן" היו מביאים מאפרת
התורים היו ארוכים אבל התוצאות מהממות !
ממולאים צמחוניים
4-5 פלפלים בינוניים אדומים
5-6 קישואים
כוס אורז ( השתמשתי בבסמטי )
שליש כוס עדשים ( השתמשתי בשחורות )
בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
חופן צנוברים
2-3 כפות גדושות רסק עגבניות
שמן זית
מלח
פלפל
פפריקה
לחתוך לפלפלים את החלק העליון, מה שנשאר מסביב לגבעול לקצות קטן קטן
לחתוך קישואים לחצי, לרוקן כל חצי, אבל לא עד הסוף ( יוצרים מעין כוס קטנה מהקישוא )
לטגן בצל ושום ב2-3 כפות שמן זית עד שמתרככים
להוסיף את השאריות פלפל אדום קצוץ, לטגן 2-3 דקות
להוסיף את האורז , העדשים הצנוברים, לתבל. לערבב ולבשל במחבת עוד 3-4 דקות
למלא סיר רחב שיכול להכנס לתנור בפלפלים ובקישואים, למלא את הירקות בתערובת האורז, עד גובה 3/4 של הירק
לערבב בקערה 2-3 כוסות מים ( תלוי בגודל הסיר ) ורסק העגבניות
לתבל קצת, לשפוך את המים בזהירות לסיר עם הירקות הממולאים
המים צריכים להגיע כמעט עד קצה הירקות ( אבל לא לכסות אותם )
להשאיר על הכיריים עד רתיחה, להנמיך אש ולבשל עוד 10-12 דקות ואז להעביר לתנור חם ( 160 ) לעוד רבע שעה בערך עד שהאורז רך ( אם חסר מים, אפשר להוסיף )
ולי שמח שאני לא צריכה להתעסק עם תחפושות, רק לראות אותן.
כשהילדים היו קטנים, מלבד פעמים בודדות, תמיד הכנו את התחפושת לבד.
הקריטריונים היו: מקוריות, נוחות, ולהשתדל שלא יצריכו הרבה עבודה😀
איל- פינגווין ( אחת התחפושות האחרונות הרציניות שהכנתי, כי אחרי כמות העבודה די נשברתי )
התורים היו ארוכים אבל התוצאות מהממות !
ממולאים צמחוניים
4-5 פלפלים בינוניים אדומים
5-6 קישואים
כוס אורז ( השתמשתי בבסמטי )
שליש כוס עדשים ( השתמשתי בשחורות )
בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
חופן צנוברים
2-3 כפות גדושות רסק עגבניות
שמן זית
מלח
פלפל
פפריקה
לחתוך לפלפלים את החלק העליון, מה שנשאר מסביב לגבעול לקצות קטן קטן
לחתוך קישואים לחצי, לרוקן כל חצי, אבל לא עד הסוף ( יוצרים מעין כוס קטנה מהקישוא )
לטגן בצל ושום ב2-3 כפות שמן זית עד שמתרככים
להוסיף את השאריות פלפל אדום קצוץ, לטגן 2-3 דקות
להוסיף את האורז , העדשים הצנוברים, לתבל. לערבב ולבשל במחבת עוד 3-4 דקות
למלא סיר רחב שיכול להכנס לתנור בפלפלים ובקישואים, למלא את הירקות בתערובת האורז, עד גובה 3/4 של הירק
לערבב בקערה 2-3 כוסות מים ( תלוי בגודל הסיר ) ורסק העגבניות
לתבל קצת, לשפוך את המים בזהירות לסיר עם הירקות הממולאים
המים צריכים להגיע כמעט עד קצה הירקות ( אבל לא לכסות אותם )
להשאיר על הכיריים עד רתיחה, להנמיך אש ולבשל עוד 10-12 דקות ואז להעביר לתנור חם ( 160 ) לעוד רבע שעה בערך עד שהאורז רך ( אם חסר מים, אפשר להוסיף )
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה