יום רביעי, 21 בפברואר 2018

טארט שוקולד בייגלה



שישי בבוקר לפני שכולם מתעוררים, הזמן להכין קינוח זריז.
איל:" שוב את מנסה עלינו כל מיני דברים?"
הניסוי היה מוצלח.
אנחנו אוהבים שילוב של בייגלה עם שוקולד, ( במיוחד שאפשר לעשות הסבה לנטול גלוטן )
את המתכון מצאתי דרך the feedfeed chocolate  והוא מבלוג בשם the whole bite


טראט שוקולד בייגלה

תבנית פאי 22 או תבניות אישיות ( או 5 תבניות קטנות בקוטר 10 סמ)

תחתית בייגלע:
2 כוסות בייגלה טחונים ( לא לאבקה ) זה אומר בערך 4-5 כוסות לפני שטוחנים 
113 חמאה מומסת
1/4 כוס סוכר חום

מלית שוקולד: 
כוס בייגלע
1/2 +1 כוסות שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
225 שוקולד מריר
כף סוכר
1/2 כפית מלח
2 ביצים בטמפרטורת החדר ( חשוב ! )

שכבת קצפת:
כוס שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
כפית וניל

לחמם תנור ל 165
תחתיות-
לערבב יחד, להדק בתבנית כולל להצמיד לדפנות
לאפות את התחתיות בייגלה בסביבות 10 דקות עד שמתחילות להזהיב/להשחים. לקרר

מלית-
לסדר את הבייגלה של המלית על תבנית, לאפות 10-15 דקות עד שמתחילים להשחים ויש רייח של בייגלה קלוי, לקרר קצת.
לשים בקערה
לחמם את החלב והשמנת המתוקה, להביא לסף רתיחה ולשפוך על הבייגלה. להשאיר כך ל 15 דקות
לסנן את החלב/שמנת. צריך להתקבל כוס וחצי נוזל. את הבייגלה הספוג לזרוק, אם חסר נוזל להוסיף טיפה חלב או שמנת.
להעביר לסיר קטן ולהביא לסף רתחה
לשים שוקולד , סוכר ומלח בקערה
לשפוך חלב על השוקולד, לערבב עד שנמס, לקרר טיפה אם חם.
להוסיף ביצים, אחת אחרי השניה תוך טריפה מהירה שלא ל'בשל' את הביצים.
לשפוך את המלית על התחתית ולאפות בסביבות 20 דקות עד שהטראט יציב ומבריק 
לקרר לגמרי

להקציף שמנת מתוקה לקצף יציב, לקראת סוף ההקצפה להוסיף סוכר ווניל
לשפוך מעל לטארט ולהגיש.























אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה