יום שישי, 8 ביוני 2018

עוגת שוקולד שחיתות של פייר הרמה ( נטול גלוטן )

אני בback up לא נורמלי עם הפוסטים.
לא מוצאת את הזמן והשקט לשבת לכתוב, או להוריד תמונות מהמצלמה.
יש תמונות של עוגיות שכבר לא ברור לי מי זה מה
מחדל !😄

על העוגה הזו קראתי בכמה מקומות
כבר הרבה זמן זוממת עליה
הוזמנו לארוחה והבטחתי להביא קינוח, אז הכנתי 2, אחת גם לבית.
עוגת שחיתות אמיתית. 

היא לא דורשת המון עבודה,  או מומחיות גדולה ( הרבה המסה של שמנת ושוקולד יחד חחח, וכן, רשימת המצרכים קצת מבהילה, אבל העוגה מספיקה להמון אנשים  a little piece goes a long way . 
כמה מבני הבית שלא יסכימו עם האמרה הזו😉


את המתכון לקחתי מהבלוג "krutit". שניתי לנטול גלוטן
כתבתי בצורה כזו שלא צריך לגלל למעלה למטה. אחרי כל רשימה של מצרכים, יש את דרך ההכנה.
אבל ממליצה בכל מקרה לקרוא ( תמיד ) את המתכון מראש.

עוגת שוקולד שחיתות של פייר הרמה


2 עוגות קוטר 20 
אין בעיה להכין חצי כמות בתבנית אחת

לשכבת עוגה תחתונה:
250 גר שוקולד מריר ( איכותי בבקשה* )
250 גר חמאה
220 גר סוכר
4 ביצים L
70 גר קמח ( לנטול גלוטן  30 גר קמח אורז מלא, 30 גר קמח סורגום, 10 גר קמח תפ"א **)
קורט מלח

הכנה:
לחמם תנור ל 170, להכין תבניות עם נייר אפיה בתחתית ולשמן קצת דפנות
להמס יחד חמאה ושוקולד ( על סיר כפול, או בזהירות במיקרו ) לערבב עד שהכל נמס והמרקם אחיד, לקרר קצת.
להוסיף סוכר ולערבב טוב.
להוסיף ביצים אחת אחרי השניה, לערבב על פעם עד שהעיסה מעורבבת היטב.
להוסיף קמח ומלח, לערבב.
לחלק בין שתי התבניות
לאפות 20 דקות ולקרר
אחרי שהעוגה קרירה, לשים מסביב שקף ( לא חובה אבל עוזר בחילוץ ובמראה היפה של השכבות. שקף אפשר לקנות בחנויות המתמחות לחומרי גלם לקונדיטוריות היכן שקונים את השוקולד השווה ...)

לשכבת קרם שוקולד:
כוס חלב
כוס שמנת מתוקה ( מייכל קטן )
5 חלמונים
100 גר סוכר
170 גר שוקולד מריר קצוץ

הכנה:
מניחים את השוקולד בקערה בינונית
בקערה בינונית טורפים יחד את החלמונים והסוכר.
מחממים בסיר קטן את השמנת והחלב עד לרתיחה,  שופכים על הביצים וטורפים מהר שלא יתבשלו הביצים.
מעבירים חזרה לסיר , להבה  בינונית/נמוכה. מערבבים כל הזמן עם כף עץ עד שהבלילה מתחילה להסמיך.
מיד מעבירים למסננת מעל לשוקולד. 
מערבבים את הכל עד שהשוקולד נמס והבלילה חלקה.
שופכים את הקרם מעל 2 העוגות בצורה שווה.
מקררים לפחות שעה וחצי, במקרר.

לשכבת מוס שוקולד:
350 גר שוקולד מריר
160 מ"ל חלב
2 חלמונים
7 חלבונים
40 גר סוכר

הכנה:
ממיסים את השוקולד והחלב במיקרו , מקררים טיפה ומוסיפים את החלמונים. מערבבים טוב שלא יהיו גושים.
מקציפים חלבון וסוכר לקצף יציב ונוקשה. מקפלים  את השוקולד לקצף בעדינות , לא הכל יחד, בהתחלה קצת ואז בעוד פעמיים מוסיפים את השאר.
מורחים בעדינות את המוס מעל שכבת הקרם ב 2 העוגות בצורה שווה.
מקפיאים לשעתיים ( לצפות עם ניילון או נייר כסף )

לציפוי שוקולד:
200 גר שוקולד מריר
180 מ"ל שמנת מתוקה
40 גר חמאה

הכנה:
ממיסים יחד שוקולד ושמנת בזהירות במיקרו. מוסיפים את החמאה ומערבבים טוב עד שהיא נמסה.
מקררים קצת ואז שופכים בין 2 העוגות מעל שכבת המוס.

בשלב זה אפשר להקפיא ( לאטום טוב עם ניילון/נייר כסף ) לכמה ימים, ולהפשיר שעה לפני שאוכלים במקרר.
או להעביר למקרר לכמה שעות לפני שרוצים להגיש

* 60% ומעלה
** או תערובת קמח נטול גלוטן קנויה ( 'כרגיל' וכו )











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה