אני יודעת שקיץ
וכן, אני אוכלת מרק בקיץ
ולא, לא יושבת במזגן, רק על יד מאוורר
בגלל שקיץ, וחם לעמוד במטבח, ואין סבלנות לדברים שלוקחים הרבה זמן או מתבשלים המון זמן ומחממים את הבית, המרק הזה הוא פתרון טוב, כי חותכים את הירקות גס , ואח"כ מועכים עם מועך זה פירה, או בלנדר מוט, אבל לא למצב חלק חלק.
הירקות זה ממה שיש עכשיו ולא חייבים להצמד בדיוק
מרק ירקות קיץ מעוך
דלורית
1-2 תפ"א
4 קישואים
בטטה
בטטה
בצל גדול, שן שום
1-2 גזרים
מלח
פלפל
כורכום
פפריקה
כורכום
פפריקה
עדשים כתומות
שמן זית, חמאה
לחתוך ירקות די גס
לחמם בסיר קצת חמאה ושמן זית ( 20 גר חמאה, כף או 2 שמן זית )
להוסיף בצל ושום לטגן כמה דקות
להוסיף את שאר הירקות ולערבב מיד פעם בין 5-8 דקות
לתבל, להוסיף מים כך שיכסו את הירקות+ עוד טיפה
לכסות ולבשל חצי שעה.
להוסיף 3-4 כפות עדשים אדומות ולהמשיך לבשל עוד 20 דקות
למעוך קצת עם מועך פירה או בלנדר מוט אבל שישאר גס עם גושים
לחתוך ירקות די גס
לחמם בסיר קצת חמאה ושמן זית ( 20 גר חמאה, כף או 2 שמן זית )
להוסיף בצל ושום לטגן כמה דקות
להוסיף את שאר הירקות ולערבב מיד פעם בין 5-8 דקות
לתבל, להוסיף מים כך שיכסו את הירקות+ עוד טיפה
לכסות ולבשל חצי שעה.
להוסיף 3-4 כפות עדשים אדומות ולהמשיך לבשל עוד 20 דקות
למעוך קצת עם מועך פירה או בלנדר מוט אבל שישאר גס עם גושים
איך שורדים בלי מזגן?? תלמדי אותי את הסוד שלך!
השבמחקנראה טעים מאוד, על איזה עוד ירקות את ממליצה? כרישה, כשיש אצל הירקן כמובן, תתאים?
לאה
:) מחוברים למאוורר. כרישה אפשר לדעתי להוסיף במקום חלק מהבצל ( לפרוס דק ) אולי פלפלים חתוכים לרצועות דקיקות. בטטה ( למרות שתהפוך קצת מושי כזו , לי אישית זה לא יפריע למשל )
השבמחקפשוט להתנסות