יום ראשון, 26 באוקטובר 2014

אטליה וצליאק ( וסיור במפעל perugina ... הבית של שוקולד באצ'י ! )


10 ימים באיטליה.
לא פעם ראשונה, אבל מסלול שטרם עשינו.
התחלנו דרומית לרומא בכמה עיירות ציוריות.
משם המשכנו דרומה . טיפסנו על הוזוב, ביקרנו בפומפיי המדהימה, המשכנו לנפולי והערים על חוף אמלפי, חצי האי סורנטו, העיר, והאי קאפרי.
משם הצפנו טיפה מעבר לרומא, לאומבריה ( טוסקנה הקטנה ) וקינחנו ביומיים ברומא.
מזג האויר היה מדהים. 
החברה היתה נהדרת ( משפחה בייצוג מלא )
האוכל טוב. 
מה עוד ?!

אז איך זה להסתובב באיטליה עם צליאק ?! מעורר קנאה.
לא פגשתי אחד שלא ידע במה מדובר.
כיף שלא צריך להסביר מה זה, ממה להזהר ומה לבדוק.
כולם יודעים מה זה.
כל ילד עד גיל 6 באיטליה עובר בדיקת נוגדנים לצליאק כחלק משיגרה רפואית.
בגלל זה מספר המאובחנים בצליאק באיטליה הוא גדול יחסית.
בכל סופר יש מבחר גדול של מוצרים נטולי גלוטן.
בכל מסעדה כמעט יש אופציה לקבל משהו נטול גלוטן.
בבתי המרקחת יש מוצרים ללא גלוטן, ובתי מרקחת יש בכל חור לפחות אחת ל 50 מטר. המון בתי מרקחת!
טיפ- בסופרמרקט המוצרים ללא גלוטן הרבה יותר זולים מבבית המרקחת. יכול להיות שזה בגלל שאת אילו שבבית מרקחת , מקבלים בהנחה או עם תלושים ( או מרשם לאוכל נטול גלוטן במקום תרופה, שהם מקבלים  על מוצרי יסוד- לחם, פסטה, קמח )
בכל מקרה, יש הרבה יצרנים, ומבחר גדול.
משיחה עם משהיא במפעל שוקולד הבנתי שעוד אין חוק סימון מוצרים, כמו כאן, הוא כנראה בהליכים, אבל בהחלט ראיתי על לא מעט מוצרים את  הסימון ללא גלוטן.

קצת פרטים :
אני לא מאילו שמחפשים מלון או מסעדה ייעודית. טיילתי במספיק מקומות שלא שמעו על צליאק בחיים והסתדרתי.
כשמטיילים עם עוד 4 שאינם צליאקים, אני לא מתכוונת לגרור אותם למקום שקראתי עליהם, אלא אם בטעות זה 'על הדרך'.
אז מן הסתם, זה היה ממש כיף שעל הערב הראשון במסעדה של המלון, כשאמרתי באיטלקית (!) " יש לי צליאק" ו" ללא גלווטן" מיד נאמר לי שאין בעיה, יש פסטה ללא גלוטן.
ולמחרת בבוקר, בלי שאפילו אבקש, התיצבה מלצרית עם צלחת עליה מספר אריזות של עוגיות, עוגות אישיות וופלים- הכל נטול גלוטן.
בהמשך, בלא מעט מסעדות היתה פסטה ללא גלוטן. כשלא היתה, או שרציתי לגוון, אכלתי פיצה, ריזוטו, ומרק מינסטרונה עשיר ( עם אורז )


המלצה חמה- סיור במפעל שוקולד של perugina על יד העיר perugia
קראתי קצת בארץ שאפשר לבקר שם, אבל לא הצלחתי למצוא בשום מקום איך ליצור קשר עם המקום. ונסענו..
ובכל זאת, לא רציתי לוותר.
כשהגענו לעיר המקסימה ravello  גייסתי את פקידי הקבלה במלון לטובת העניין.
הם הצליחו לברר, ומיד התקשרו עבורי למפעל, ובוא ברגע אורגן סיור למחרת על הבוקר.
השכמנו קום, הגענו לפני הזמן, וכמו בשיר של יהונתן גפן, אפשר היה כבר להריח את הריח מבחוץ :)
את הסיור הזמנו באנגלית.
הקבוצה מנתה אותנו ( 5 ) ועוד 3 גברות אמריקאיות מבוגרות.
הסיור אורך כשעה.
מתחילים בצפייה בסרטון נחמד , עוברים למוזאון השוקולד, ומקבלים הסברים.
משם עוברים לגולת הכותרת של הסיור- הטעימות !!
על דלפק גדול היו  מונחים כ 12 מגשים עם כל מיני שוקולדים.
המדריכה מסבירה על כל אחד מהם. 
מסבירה לי מה מותר לי לאכול ( בלי גלוטן ) 
ויאללה... התחל !
הבעיה היתה שהקבוצה היתה קטנה.
והגברות האמריקאיות טעמו 2 חתיכות והתחילו לדבר עם המדריכה, ככה שלא היה הרבה טעם לעמוד שם עוד הרבה זמן באותו חדר, אלא להמשיך בסיור.
ילדה אחת, שלא נזכיר את שמה, שהיתה עסוקה בטעימה מתודית, התחילה להלחץ שלא תספיק חלילה להספיק לטעום מהכל :/
אני, אחרי 3 באצ'י התחלתי להרגיש רע... כמה שוקולד אפשר לתקוע על  הבוקר ?? ( אני אציין שהרגשתי רע כמה שעות אחרי... ולא מגלוטן חלילה. אפילו שוקוהוליקית כמוני, בכושר שוקולדי די גבוה, לא עמדה בזה.)
אחרי הזרקת שוקולד, ממשיכים בסיור מעל פס היצור. נחמד מאד לראות את השוקולדים נארזים, מוזרקים מהמכונה וכ"ו.
מסיימים את הסיור, איך לא- בחנות.
נחמד מאד ומומלץ.
קצת פרטים על הסיור-
מייל להזמנת סיור-  casadelcioccolatoperugina@servizio-clienti.it
מחירי כניסה
9 יורו למבוגר
7 יורו למי שמעל גיל 65 או בין הגילאים 13-17
4 יורו לגילאי 6-12
מתחת לגיל 6, ונכים-חינם

הערה נוספת- כשקראתי על הסיור בכל מיני מקומות באינטרנט, היה כתוב שאמנם מחיר הכניסה לא זול, אבל מקבלים הרבה שוקולד.
אז אולי זה היה פעם. לא מקבלים שום שוקולד, כן ניתן לאכול בטעימות כמה שרוצים ( בזמן מאד מוגבל ) ומן הסתם לא לוקחים את מה שנשאר על המגשים :)
אבל, זה בהחלט נחמד לדעתי סיור כזה.
כל שנה באוקטובר, נערך פסטיבל שוקולד בעיר ( אנחנו פיספסנו ב 3 ימים... ) המפעל מכין כל שנה הפתעה אחרת עצומת מיימדים. בעיר עצמה, ראינו המון המון דוכנים בהקמה. 
אז מי שחייב, שיתכנן בהתאם .







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה