יום רביעי, 16 בפברואר 2011

ריבת לימון... בערך

סוף סוף יש לנו עץ פרי שמניב פירות בחצר ! יש לנו גם פיטנגו, אבל זה יותר שיח.... וגם הוא מניב המון פרי.
אז הלימון עמוס, וכל מתכון שמצריך לימון, זה מקסימום שני לימונים.
לא יודעת איך הצליח לנו, אבל הלימונים שלנו עם המון מיץ.
בקיצור, החלטתי להקל על העץ  ולהכין ריבת לימונים ( לא שזה ממש עזר לו, כי כולה הייתי צריכה משהו כמו 5-6 ) אבל גם זה משהו.

חיפשתי מתכון, מצאתי לא מעט, כל אחד בשיטה אחרת, עם כמויות אחרות, לא ממש היה קונצנזוס. אז אלתרתי.... יצא לא רע, למי שאוהב חמוץ עם טיפה מרירות.

אז ככה הכנתי :

ריבת לימונים

5-6 לימונים גדולים , משקל כולל של כמעט 800 גר
חתכתי לחתיכות קטנות, שמתי בסיר.
הוספתי בערך 600 מ"ל מים ובישלתי על אש קטנה בערך שעה. עד שהתחיל להיות שם קצת סמיך.
הוספתי כמעט קילו סוכר ( 850-900 גר )
והמשכתי לבשל עד שעבר את מבחן 'ים סוף'* לריבות
קיררתי ואז טחנתי הכל עם המוט.
חשוב להכניס ריבה לצנצנת זכוכית מעוקרת ( לבשל בסיר עם מים רותחים או לשפוך מים רותחים , כולל מכסה )
לסגור טוב, להפוך ( זה יוצר ואקום ששומר על הטריות ) ולהפוך חזרה.

* מבחן 'ים סוף': מוציאים עם כף קצת מהנוזל של הריבה לצלחת ומעבירים עם הכף קו במרכז ה"שלולית" ריבה. אם הקו "נסגר" אז הריבה עוד לא מוכנה. אם נשאר מעבר 'ים סוף', הריבה מוכנה.









2 תגובות: