יום חמישי, 8 במרץ 2012

אוזני המן ללא גלוטן

אני מאד אוהבת פרג, ולא מוותרת על הכנת אוזני המן גם ללא גלוטן
יש כל מיני סוגים של אוזני המן, עם בצקים שונים, עבים, דקים, רכים, פריכים.
לאוזני המן אני אוהבת בצק פריך, דק דק...
ובכלל במאפים עם מלית תמיד מעדיפה הרבה מילוי, מעט בצק.

אוזני המן ללא גלוטן

רבע כוס קמח סורגום
רבע כוס קמח אורז מלא
רבע כוס קמח תפ"א ( עמילן )
רבע כפית קסנטאן גאם
רבע כפית אבקת אפיה
שמינית כוס סוכר
חצי כפית וניל
25 גר חמאה מומסת
חצי ביצה טרופה

לערבב הכל יחד, לקרר לחצי שעה.

לרדד דק עד כמה שניתן ( רידדתי על משטח סילפאט ובשלב מסוים שהמערוך קצת נדבק, העדפתי במקום להוסיף קמח, לשטח את הבצק עוד בעזרת כף היד. )
לקרוץ עיגול, לשים מלית פרג, לסגור למשולש

לאפות בחום 180 בסביבות רבע שעה עד שמתחיל להזהיב.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה