יום רביעי, 13 בפברואר 2013

אוזני המן נ"ג 2

לפני שנה שנתיים הכנתי אוזני המן נטולי גלוטן שיצאו מאד טעימים, אבל תהליך העבודה איתם היה קצת מייגע.
העבודה עם הבצק היתה קצת  סיוט.

לפני שבועיים החלטתי לנסות שוב, ניסיתי, ושוב- סיוט. לא יצאו יפים ומדוגמים כמו שאני אוהבת.

השבוע, בהכנות למשלוח לבית הקפה בו מוכרים קצת עוגיות מעשה ידי, החלטתי להכין אוזני המן ויהיה מה!
אחרי שיטוט ברחבי הרשת, לקחתי קצת מפה וקצת משם, ויחד הרכבתי מתכון של בצק שיצא מאד נוח לעבודה , ניתן לרדד אותו יחסית דק ( אני אוהבת אוזני המן דקים עם הרבה מילוי ) הם נסגרים יפה, לא מתפרקים והמילוי לא בורח. שווה!

אוזני המן נ"ג 2

כוס קמח אורז חום
שליש כוס קמח תפ"א
שליש כוס קורנפלור
רבע כוס קמח סורגום
2 כפות גדושות קמח אורז לבן
כפית אבקת אפיה
כפית קסנטאן גאם
קורט מלח
ביצה
שליש כוס סוכר
רבע כוס שמן
2 כפות מיץ תפוזים+ גרד מתפוז
35 גר חמאה רכה

לערבב הכל יחד עד שמתקבלת עיסה פירורית לחה מאד. כשלוחצים את הפירורים עם היד הם מתגבשים יחד.
לאסוף הכל לכדור, לקרר חצי שעה.
לחמם תנור ל 180
לרדד ( אני מרדדת על משטח סילפאט, ככה שאני לא צריכה לקמח או לשמן משטח. ) לקרוץ עיגולים , למלא, ולסגור למשולש. להניח על תבנית עם נייר אפיה ולאפות עד שמזהיבים. לקרר

מהכמות בצק הזו ( מעיגול בקוטר של 5 ס"מ ) יצאו כ 80 אוזני המן


מלית-
חלק עם קצת נוטלה
וחלק עם מלית פרג


מלית פרג
סיר קטן:
4 כפות פרג / 50 גר פרג טחון טרי*
30 גר חמאה

לבשל כמה דקות עד שמתחיל לרתוח, להוסיף
חלמון
קליפת תפוז מגורר
תקליפת לימון מגורר
כף דבש
2-3 כפות פירורי לחם
לערבב 2 דקות על האש, להסיר. לקרר

* פרג קונים טרי בחנויות תבלינים, טוחנים אותו כשקונים ואז אפשר לשמור בהקפאה חודשים רבים.פרג שקונים טחון כבר בשקית סגורה בסופרמרקט נוטה להיות מריר....






3 תגובות:

  1. 1. לא חסר חלב או מים בשלב הראשון של הכנת מלית הפרג?
    מלית פרג
    סיר קטן:
    4 כפות פרג / 50 גר פרג טחון טרי*
    30 גר חמאה


    2. האם לא אמור להיות *קמח* אורז מלא ולא סתם "אורז מלא"

    השבמחק
    תשובות
    1. לא חובה, אפשר להוסיף כף או 2 אם זה סמיך מדי או דליל מדי.

      תודה על התיקון טעות. מיד מתקנת במתכון

      מחק
  2. אורז מלא = אורז חום

    השבמחק