לפני כמה זמן קיבלנו גליון שוקולד חדש של 'על השולחן'
ולמרות הרצון הטוב להכין משם כל עוגה, עוד לא הגענו לזה.
נעה שמה עין על עוגת שוקולד עם גנאש וקרמל של 'מתכוניישן'
החלטתי להפתיע אותה ולהכין את העוגה.
מסקנות:
רצוי להקפיד לעבוד על פי המתכון ולא לאלתר ( מאד קשה לי.... )
כי....
המתכון המקורי קורא לאפיה בשלושה רינגים ( או תבניות ) באותו גודל.
מפאת חוסר סבלנות וזמן, החלטתי לאפות בתבנית קצת יותר גדולה מהמומלץ ובנגלה אחת, ואח"כ לחצות במרכז וזהו.
אז יצאה עוגה מאד נמוכה, לא ישרה, שהיה קשה מאד לחתוך.
את הגנאש, קיררתי מעבר ל 4 שעות והוא היה קשה כמו אבן ולא הוקצף לקרם רך.... ( אם אני זוכרת נכון גם פה לא ממש עכבתי אחרי ההוראות , אלא הכנתי כמו שאני מכירה )
בסופו של דבר, העוגה היתה טובה, אם כי לא משהו מיוחד, והקטע של הקרמל עשה את ההבדל.
מסקנות המומחים ( לא אני, כי היא עם גלוטן ) :
העוגה עצמה די סתמית, ויש באמתחתינו עוגות שוקולד בחושות יותר שוות.
את הגנאש רצוי להקציף לקרם רך יותר....
השילוב של ה 3 נהדר- שוקולד, שוקולד וקרמל! מה רע ?!
אז לפעם הבאה אין בעיה לקחת עוגת שוקולד שאוהבים, עם קרם גנאש, ופשוט להכין את הקרמל ולשפוך למעלה.
אני כותבת כאן את המתכון כמו שמופיע ב'על השולחן' עם הערות ב ( )
עוגת שוקולד עם קרם גנאש וקרמל
ל 3 תבניות קפיציות או רינג בקוטר 20 ( אפית בתבנית קפיץ 24 )
לעוגות-
250 גר ( כוס ושלושת רבעי ) קמח
400 גר ( 2 כוסות ) סוכר
100 גר ( שלושת רבעי כוס ) אבקת קקאו
2 כפיות סודה לשתיה
כפית אבקת אפיה
כפית מלח
2 ביצים
240 מ"ל ( כוס ) קפה נמס עם 2 כפיות אבקה ( אני שמתי מים )
1 גביע שמנת חמוצה ( 200 מ"ל )
חצי כוס שמן
כפית וניל
לגנאש-
400 גר שוקולד מריר קצוץ
200 מ"ל ) שלושת רבעי כוס + כף ) שמנת מתוקה
( הכנתי מ1 שמנת חמוצה + 200 גר שוקולד מריר )
לקרם קרמל-
200 גר ( כוס ) סוכר
כף סירופ תירס
כוס ורבע מים
120 מ"ל (חצי כוס ) שמנת מתוקה
30 גר חמאה רכה
חצי כפית מלח
כפית וניל
לקישוט ( לא חובה )
2 כפיות פתיתי מלח
הכנת העוגה-
מערבבים את כל היבשים בקערה.
טורפים ביצים ומוסיפים
מוסיפים שמנת , קפה, שמן ווניל, מערבבים היטב
מחלקים בין 3 התבניות ואופים 15 דקות ( אם אופים באחת זה יקח כמובן יותר זמן ) עד שקיסם יוצא יבש
מקררים. ( אם אופים עוגה אחת, חוצים ל 2 רק אחרי קירור מוחלט ותוך תפילה שלא יתפרק.)
גנאש-
מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה בסיר קטן, מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד, מערבבים עד שכולו נמס, מקררים לפחות 4 שעות או ללילה.
קרמל-
מבשלים בסיר סוכר, סירופ תירס ומים על להבה בינונית עד הסוכר נמס, תוך עירבוב תמידי.
מפסיקים לערבב ונותנים לעסק לבעבע 5-7 דקות עד שמתקבל קרמל בצבע עינבר.
בנתיים מחממים את השמנת בסיר קטן, לא להגיע לרתיחה.
כשהקרמל משנה את הצבע, לכבות את האש ולהוסיף את השמנת החמה. לערבב בצורה נמרצת עם מטרפה ידנית עד שהתערובת מעורבבת היטב. להוסיף את החמאה והוניל והמלח ולערבב עד שמתקבל קרם סמיך וקטפתי.
לשפוך לכלי , ולקרר.
הרכבת העוגה-
על כל שכבה למרוח גנאש, מעל לזלף את הקרמל,לקרר שעה ולקשט אם רוצים בפתיתי מלח
הקרמל המבעבע- פשוט מהפנט!
ולמרות הרצון הטוב להכין משם כל עוגה, עוד לא הגענו לזה.
נעה שמה עין על עוגת שוקולד עם גנאש וקרמל של 'מתכוניישן'
החלטתי להפתיע אותה ולהכין את העוגה.
מסקנות:
רצוי להקפיד לעבוד על פי המתכון ולא לאלתר ( מאד קשה לי.... )
כי....
המתכון המקורי קורא לאפיה בשלושה רינגים ( או תבניות ) באותו גודל.
מפאת חוסר סבלנות וזמן, החלטתי לאפות בתבנית קצת יותר גדולה מהמומלץ ובנגלה אחת, ואח"כ לחצות במרכז וזהו.
אז יצאה עוגה מאד נמוכה, לא ישרה, שהיה קשה מאד לחתוך.
את הגנאש, קיררתי מעבר ל 4 שעות והוא היה קשה כמו אבן ולא הוקצף לקרם רך.... ( אם אני זוכרת נכון גם פה לא ממש עכבתי אחרי ההוראות , אלא הכנתי כמו שאני מכירה )
בסופו של דבר, העוגה היתה טובה, אם כי לא משהו מיוחד, והקטע של הקרמל עשה את ההבדל.
מסקנות המומחים ( לא אני, כי היא עם גלוטן ) :
העוגה עצמה די סתמית, ויש באמתחתינו עוגות שוקולד בחושות יותר שוות.
את הגנאש רצוי להקציף לקרם רך יותר....
השילוב של ה 3 נהדר- שוקולד, שוקולד וקרמל! מה רע ?!
אז לפעם הבאה אין בעיה לקחת עוגת שוקולד שאוהבים, עם קרם גנאש, ופשוט להכין את הקרמל ולשפוך למעלה.
אני כותבת כאן את המתכון כמו שמופיע ב'על השולחן' עם הערות ב ( )
עוגת שוקולד עם קרם גנאש וקרמל
ל 3 תבניות קפיציות או רינג בקוטר 20 ( אפית בתבנית קפיץ 24 )
לעוגות-
250 גר ( כוס ושלושת רבעי ) קמח
400 גר ( 2 כוסות ) סוכר
100 גר ( שלושת רבעי כוס ) אבקת קקאו
2 כפיות סודה לשתיה
כפית אבקת אפיה
כפית מלח
2 ביצים
240 מ"ל ( כוס ) קפה נמס עם 2 כפיות אבקה ( אני שמתי מים )
1 גביע שמנת חמוצה ( 200 מ"ל )
חצי כוס שמן
כפית וניל
לגנאש-
400 גר שוקולד מריר קצוץ
200 מ"ל ) שלושת רבעי כוס + כף ) שמנת מתוקה
( הכנתי מ1 שמנת חמוצה + 200 גר שוקולד מריר )
לקרם קרמל-
200 גר ( כוס ) סוכר
כף סירופ תירס
כוס ורבע מים
120 מ"ל (חצי כוס ) שמנת מתוקה
30 גר חמאה רכה
חצי כפית מלח
כפית וניל
לקישוט ( לא חובה )
2 כפיות פתיתי מלח
הכנת העוגה-
מערבבים את כל היבשים בקערה.
טורפים ביצים ומוסיפים
מוסיפים שמנת , קפה, שמן ווניל, מערבבים היטב
מחלקים בין 3 התבניות ואופים 15 דקות ( אם אופים באחת זה יקח כמובן יותר זמן ) עד שקיסם יוצא יבש
מקררים. ( אם אופים עוגה אחת, חוצים ל 2 רק אחרי קירור מוחלט ותוך תפילה שלא יתפרק.)
גנאש-
מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה בסיר קטן, מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד, מערבבים עד שכולו נמס, מקררים לפחות 4 שעות או ללילה.
קרמל-
מבשלים בסיר סוכר, סירופ תירס ומים על להבה בינונית עד הסוכר נמס, תוך עירבוב תמידי.
מפסיקים לערבב ונותנים לעסק לבעבע 5-7 דקות עד שמתקבל קרמל בצבע עינבר.
בנתיים מחממים את השמנת בסיר קטן, לא להגיע לרתיחה.
כשהקרמל משנה את הצבע, לכבות את האש ולהוסיף את השמנת החמה. לערבב בצורה נמרצת עם מטרפה ידנית עד שהתערובת מעורבבת היטב. להוסיף את החמאה והוניל והמלח ולערבב עד שמתקבל קרם סמיך וקטפתי.
לשפוך לכלי , ולקרר.
הרכבת העוגה-
על כל שכבה למרוח גנאש, מעל לזלף את הקרמל,לקרר שעה ולקשט אם רוצים בפתיתי מלח
הקרמל המבעבע- פשוט מהפנט!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה