היתה תלונה קטנה שהעוגת גבינה שאני בד"כ עושה לא מספיק עשירה.
מסתבר ש" קצת " גבינת שמנת או מסקרפונה, לא מספיקה פה לחלק מהאנשים.
אין לי שום בעיה להכין עוגת גבינה עשירה עם כמה חבילות של פילדלפיה...
זה באמת טעים בטירוף...
אז הכנתי!
אלתרתי לגמרי על מתכון ישן של מרתה סטיוארט, כי למרות הרצון הטוב להענות לבקשה לעוגת גבינה מאד עשירה, עדיין יש לי בעיה עם 4 חפיסות של פילדלפיה בעוגה אחת קטנה ( וחבל שאין אייקון לתאר פרצוף נדהם, אז דמיינו! )
ולמרות שלא היו 4 חפיסות של פילדלפיה- עדיין יצאה עוגה מדהימה. עשירה, לא כבדה וחונקת, נימוחה ופשוט טעימה!!
עוגת גבינה לא לדיאטה ( נ"ג * )
לחמם תנור ל 170, להניח כלי חסין אש עם מים על המדף שבו תהיה העוגה ( בצד )
תבנית קוטר 20 ס"מ
לתחתית-
10-12 ביסקויטים של פתי בר * # ( הערות למטה )
2-3 כפות חמאה מומסת
לערבב יחד, להדק לתחתית התבנית ולאפות באזור 15 דקות עד שמתחיל להשחים, לצנן קצת
מלית-
2 חפיסות קרטון של גבינת שמנת פילדלפיה
500 גר גבינה 9% ^
3 ביצים
שלושת רבעי כוס סוכר
כפית וניל
גרד לימון
לשכבה עליונה-
1 שמנת חמוצה
כף סוכר וניל
לערבב טוב ( במיקסר ) את הפילדלפיה והסוכר
להוסיף כל השאר
לשפוך מלית על התחתית פירורים
לאפות כשעה ,
כשמתחיל להשחים למעלה, לערבב את השמנת וסוכר הוניל ולמרוח מעל, להחזיר לתנור לעוד 10 דקות
לכבות תנור ולהשאיר את העוגה עוד חצי שעה בערך.
הערות
* לנ"ג- להשתמש בפתי בר נ"ג
# לגבי תחתית- אני אישית מעדיפה כמה שיותר דק, וגם זה מיותר בעיני. הסיבה לתחתית היא לספוג את הנוזלים, ואם משתמשים רק בגבינות מאד מאד שמנות, או מסננים את הגבינות מהנוזלים, אין בעיה לא לשים שום תחתית . כמו כן ניתן לערבב קצת חמאה מומסת עם שקדים טחונים דק ולהדק אותם בשכבה דקיקה לתחתית. אבל שוב- רק אם מירב הגבינות הן מאד שמנות ולא תגירנה נוזלים בזמן האפיה.
^ אפשר גם גבינת שמנת רכה יותר במקום ה 9, ואין בעיה גם גבינה עם פחות שומן ( 5% ) או בקיצור, כל גבינה לבנה נייטראלית בטעם.
מסתבר ש" קצת " גבינת שמנת או מסקרפונה, לא מספיקה פה לחלק מהאנשים.
אין לי שום בעיה להכין עוגת גבינה עשירה עם כמה חבילות של פילדלפיה...
זה באמת טעים בטירוף...
אז הכנתי!
אלתרתי לגמרי על מתכון ישן של מרתה סטיוארט, כי למרות הרצון הטוב להענות לבקשה לעוגת גבינה מאד עשירה, עדיין יש לי בעיה עם 4 חפיסות של פילדלפיה בעוגה אחת קטנה ( וחבל שאין אייקון לתאר פרצוף נדהם, אז דמיינו! )
ולמרות שלא היו 4 חפיסות של פילדלפיה- עדיין יצאה עוגה מדהימה. עשירה, לא כבדה וחונקת, נימוחה ופשוט טעימה!!
עוגת גבינה לא לדיאטה ( נ"ג * )
לחמם תנור ל 170, להניח כלי חסין אש עם מים על המדף שבו תהיה העוגה ( בצד )
תבנית קוטר 20 ס"מ
לתחתית-
10-12 ביסקויטים של פתי בר * # ( הערות למטה )
2-3 כפות חמאה מומסת
לערבב יחד, להדק לתחתית התבנית ולאפות באזור 15 דקות עד שמתחיל להשחים, לצנן קצת
מלית-
2 חפיסות קרטון של גבינת שמנת פילדלפיה
500 גר גבינה 9% ^
3 ביצים
שלושת רבעי כוס סוכר
כפית וניל
גרד לימון
לשכבה עליונה-
1 שמנת חמוצה
כף סוכר וניל
לערבב טוב ( במיקסר ) את הפילדלפיה והסוכר
להוסיף כל השאר
לשפוך מלית על התחתית פירורים
לאפות כשעה ,
כשמתחיל להשחים למעלה, לערבב את השמנת וסוכר הוניל ולמרוח מעל, להחזיר לתנור לעוד 10 דקות
לכבות תנור ולהשאיר את העוגה עוד חצי שעה בערך.
הערות
* לנ"ג- להשתמש בפתי בר נ"ג
# לגבי תחתית- אני אישית מעדיפה כמה שיותר דק, וגם זה מיותר בעיני. הסיבה לתחתית היא לספוג את הנוזלים, ואם משתמשים רק בגבינות מאד מאד שמנות, או מסננים את הגבינות מהנוזלים, אין בעיה לא לשים שום תחתית . כמו כן ניתן לערבב קצת חמאה מומסת עם שקדים טחונים דק ולהדק אותם בשכבה דקיקה לתחתית. אבל שוב- רק אם מירב הגבינות הן מאד שמנות ולא תגירנה נוזלים בזמן האפיה.
^ אפשר גם גבינת שמנת רכה יותר במקום ה 9, ואין בעיה גם גבינה עם פחות שומן ( 5% ) או בקיצור, כל גבינה לבנה נייטראלית בטעם.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה