לפני שנגמרים התותים ואני מפספסת את העונה
ריבת תות
קילו + תותים שטופים ללא גבעול ( +... בערך עוד 100-200 גר )
קילו סוכר
כמה שפריצים טובים של מיץ לימון
להניח תותים בסיר
מעליהם סוכר
לתת לזה לעמוד בערך שעתיים
להניח על הלהבה הכי קטנה
לבשל עד שמספיך סמיך ( לוקחים כפית עם קצת מהנוזל ושמים על צלחת, מעבירים את הכפית במרכז השלולית, אם הנוזל לא מיד חוזר למרכז, סימן שזה בסדר )
מוסיפים כמה שפריצים של מיץ לימון ( ענין של טעם ועד כמה התותים מתוקים או לא )
אחרי שמכבים את האש מחכים שיתקרר ומעבירים לצנצנות מעוקרות.
אני אישית טוחנת עם המוט, כי לא אוהבת פירות בריבה שלי ( יותר נוח לעוגות וכ"ו )
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה