יום חמישי, 21 במרץ 2013

עוגיות שוקולד 'מתפוצצות' נ"ג

מי אמר ש-ו-ק-ו-ל-ד ולא קיבל ??

נסיון להמיר מתכון  עוגיות שוקולד מתפוצצות של מרתה סטיוארט לנטול גלוטן עבר בהצלחה ( מרובה! )

עוגיות לחובבי השוקולד!

עוגיות שוקולד מתפוצצות נ"ג

שלושת רבעי כוס קמח שקדים
2 כפות קמח אורז מלא ( כף מחוקה )
2 כפות קמח סורגום ( כף מחוקה )
2 כפות קמח תפ"א ( כף מחוקה )
כף קקאו גדושה
חצי כפית מלח
כפית אבקת אפיה
225 גר שוקולד מריר
כוס סוכר חום בהיר
115 גר חמאה רכה
2 ביצים
כפית וניל

כוס סוכר
כוס אבקת סוכר

להמס שוקולד במיקרו ( בהזירות לא לשרוף )

להקציף חמאה וסוכר יחד
להוסיף ביצים, אחת אחרי השניה, ווניל
להוסיף שוקולד מומס
להוסיף קמחים, קקאו, אבקת אפיה ומלח

לקרר לפחות שעה

לחמם תנור ל 170-180

ליצור כדורים (אני השתמשתי בכף גלידה* ) לגלגל קודם בקערה עם סוכר ואז להעביר לקערה עם אבקת סוכר
לסדר על תבנית עם נייר אפיה. להכניס את התבנית למקפיא ל 10 דקות
להעביר לתנור ולאפות 12-14 דקות, לקרר.

*מדי פעם הכף נהיית דביקה, אז אינ מכניסה לכוס עם מים רותחים, לנקות קצת, ומיד אחרי זה לכוס עם מי קרח ( על מנת שלא להמיס את התערובת של העוגה )

הערה חשובה- חשוב מאד לשמור על התערובת קרה, ככה שאם לא מכניסים את כל התבניות יחד לתנור, אלא מחכים לאחת שתצא ותתפנה, לשמור את התערובת במקרר.
הקירור במקרר\מקפיא, יגרום לכך שהעוגיות תשטתחנה כמה שפחות בזמן האפיה , ולא תתקבלנה דיסקיות.











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה