יום ראשון, 17 במרץ 2013

פאי פקאן ושוקולד

ה 14 למרץ- תאריך מאד חשוב !!

יום הולדת של נעה!! ( בת 20 השנה ! )
יום הולדת של אינשטיין ! ( אחת הדמויות החביבות על נעה )
יום הפאי ( כזה של מתמטיקה )
ויום הפאי ( כזה טעים- שאוכלים! )

יום חשוב!

לרגל יום ההולדת של נעה, שהשנה נאלצה לבלות לא סתם בצבא, אלא אפילו לסגור שבת.
הבאתי לביקור, בין השאר, גם פאי. 
נעה מאד אוהבת פאי פקאן, הפעם החלטתי לגוון עם קצת שוקולד. ( ולמה לא לשלב דברים טעימים יחד ?! )

אם כבר מדברים על פאי, יש כאלו שחושבים שזה המון המון עבודה.. בצק... מלית..
אז זה לא. ממש לא המון עבודה. ואם לא מתעצלים ( כמוני ) לשטוף מעבד מזון, אז מכינים בו את הבצק, זה בכלל דקה .

המתכון של מרתה סטיוראט

דיווחים מן השטח- לפאי היתה הצלחה א-ד-י-ר-ה !!

פאי פקאן שוקולד

לחמם תנור ל 170
תבנית פאי קוטר 23 ( 9 אינץ' )


בצק:
כוס ורבע קמח
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
114 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
2 ( או קצת יותר ) כפות מים קרים

מלית:
2 ביצים
שני שליש כוס סוכר
חצי כוס סירופ תירס בהיר
60 גר חמאה מומסת+ 20 גר קרה חתוכה לקוביות
שלושת רבעי כפית וניל
חצי כוס שוקולד מריר חתוך לחתיכות קטנות
כוס ושליש פקאנים חצויים

הכנת בצק- במעבד מזון- לעבד הכל יחד עד שמתקבל מרקם פירורי ודביק. לקרר חצי שעה
ביד- ללוש ( ללחוץ יחד ) עד שמתקבל בצק פירורי ודביק ( לקרר חצי שעה )
לרדד ולרפד תבנית פאי. להחזיר למקרר בזמן שמכינים מלית

מערבבים יחד  עם מטרפה ידנית ( או מזלג אם אין ) ביצים, סוכר, סירופ תירס, וניל, חמאה מומסת
מפזרים את השוקולד מעל לבצק, מעל שופכים את המלית, ומעל מפזרים את הפקאנים

אופים בין 30-45 דקות עד שמזהיב ויציב







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה