אמא שלי היתה מכינה תבשיל עם פול, אפונה, גזר...
אני בטוחה שהתחלתי לאכול את זה רק אחרי הצבא, ( ואולי כמה שנים טובות אחרי..)
אכלנית גדולה לא ממש הייתי.
את התבשיל הזה התחלתי לבשל לפני כמה שנים מזכרון של התוצאה הסופית.
נראה לי שיוצא די דומה . ( ואיך יכולתי לוותר על כזה תבשיל מדהים ?! )
תבשיל פול, גזר, תפ"א ואפונה
כוס פול ( טרי או קפוא )
כוס גזר -חתוך לקוביות
כוס תפ"א-חתוך לקוביות
כוס בצל-קצוץ
כוס אפונה ( טרי או קפוא )
מלח, פלפל
לחמם 1-2 כפות שמן בסיר, להוסיף בצל, לטגן 3-4 דקות עד שמתרכך ומתחיל להזהיב, להוסיף את הירקות הקשים ( גזר, פול ואפונה אם טריים ) לערבב מיד פעם ולתת לזה להתבשל כ 5 דקות. להוסיף את התפ"א
לתבל, להוסיף כ 2 כפות מים, לכסות, ולהמשיך לבשל על אש קטנה.
אם האפונה והפול קפואים להוסיף אחרי 10-12 דקות. להמשיך לבשל עד שהכל רך, סה"כ בסביבות 30 דקות.
אני בטוחה שהתחלתי לאכול את זה רק אחרי הצבא, ( ואולי כמה שנים טובות אחרי..)
אכלנית גדולה לא ממש הייתי.
את התבשיל הזה התחלתי לבשל לפני כמה שנים מזכרון של התוצאה הסופית.
נראה לי שיוצא די דומה . ( ואיך יכולתי לוותר על כזה תבשיל מדהים ?! )
תבשיל פול, גזר, תפ"א ואפונה
כוס פול ( טרי או קפוא )
כוס גזר -חתוך לקוביות
כוס תפ"א-חתוך לקוביות
כוס בצל-קצוץ
כוס אפונה ( טרי או קפוא )
מלח, פלפל
לחמם 1-2 כפות שמן בסיר, להוסיף בצל, לטגן 3-4 דקות עד שמתרכך ומתחיל להזהיב, להוסיף את הירקות הקשים ( גזר, פול ואפונה אם טריים ) לערבב מיד פעם ולתת לזה להתבשל כ 5 דקות. להוסיף את התפ"א
לתבל, להוסיף כ 2 כפות מים, לכסות, ולהמשיך לבשל על אש קטנה.
אם האפונה והפול קפואים להוסיף אחרי 10-12 דקות. להמשיך לבשל עד שהכל רך, סה"כ בסביבות 30 דקות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה