אני לא מאילו שאוגרים, אבל בלי לשים לב, דברים מצטברים בבית.
לפני שבועיים בהחלטה של שניה, זרקתי 3 עוגות דמה שעמדו כבר קרוב לשנתיים על המדף במטבח.
נשבר לי לנקות מהם אבק כל הזמן.. והגיע הזמן !
לפני כמה ימים, אותו מדף ( היחיד במטבח, ודי גדול ) צעק שעומס ספרי הבישול עליו, מוגזם.
צודק!
היו שם כמה ספרים בהחלט עתיקים, ובעיקר, יותר מדי...והענין הוא שבכל אחד היו אולי 3 מתכונים שהשתמשתי בהם בשנים האחרונות. אז די!
פיניתי קרוב ל 20 ספרים, ועכשיו קל למדף, ולי בנשמה..
ויש מקום להתחדש :)
שלא כמו בפעם הקודמת שהכנתי עוגיות שוקולד עם קפה-
הפעם יש מתכון!
עוגיות מתוך הספר ( שלא נזרק ) של אליס מדריץ': chewy gooey crispy crunchy ( עם שינויים שלי )
עוגיות שוקולד קפה
כ 50 עוגיות קטנות
280 גר שוקולד מריר חתוך
שליש כוס קמח
רבע כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח
60 גר חמאה
2 ביצים
כוס+ שליש כוס סוכר
כפית וחצי קפה טחון ( טחנתי טייסטר צ'ויס במטחנת תבלינים... זה הקפה היחידי שיש כאן .. לא מבינה בקפה )
כפית וניל
להמס יחד חמאה ושוקולד
להקציף סוכר עם ביצים, להוסיף קפה, מלח, וניל
להוסיף את השוקולד , אח"כ קמח ואבקת אפיה
לקרר לפחות או שעה.
להוריד עם כף גלידה או כף, תלוליות די מרוחקות אחת מהשניה על תבנית עם נייר אפיה
לאפות 12-15 דקות עד שנסדקות קצת למעלה
לקרר.
הן יוצאות מאד תפוחות, ואז יורד להן הנפח.. אל דאגה.
לפני שבועיים בהחלטה של שניה, זרקתי 3 עוגות דמה שעמדו כבר קרוב לשנתיים על המדף במטבח.
נשבר לי לנקות מהם אבק כל הזמן.. והגיע הזמן !
לפני כמה ימים, אותו מדף ( היחיד במטבח, ודי גדול ) צעק שעומס ספרי הבישול עליו, מוגזם.
צודק!
היו שם כמה ספרים בהחלט עתיקים, ובעיקר, יותר מדי...והענין הוא שבכל אחד היו אולי 3 מתכונים שהשתמשתי בהם בשנים האחרונות. אז די!
פיניתי קרוב ל 20 ספרים, ועכשיו קל למדף, ולי בנשמה..
ויש מקום להתחדש :)
שלא כמו בפעם הקודמת שהכנתי עוגיות שוקולד עם קפה-
הפעם יש מתכון!
עוגיות מתוך הספר ( שלא נזרק ) של אליס מדריץ': chewy gooey crispy crunchy ( עם שינויים שלי )
עוגיות שוקולד קפה
כ 50 עוגיות קטנות
280 גר שוקולד מריר חתוך
שליש כוס קמח
רבע כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח
60 גר חמאה
2 ביצים
כוס+ שליש כוס סוכר
כפית וחצי קפה טחון ( טחנתי טייסטר צ'ויס במטחנת תבלינים... זה הקפה היחידי שיש כאן .. לא מבינה בקפה )
כפית וניל
להמס יחד חמאה ושוקולד
להקציף סוכר עם ביצים, להוסיף קפה, מלח, וניל
להוסיף את השוקולד , אח"כ קמח ואבקת אפיה
לקרר לפחות או שעה.
להוריד עם כף גלידה או כף, תלוליות די מרוחקות אחת מהשניה על תבנית עם נייר אפיה
לאפות 12-15 דקות עד שנסדקות קצת למעלה
לקרר.
הן יוצאות מאד תפוחות, ואז יורד להן הנפח.. אל דאגה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה