יום שלישי, 18 בפברואר 2014

כעכים רכים

יש כאן ילד אחד שלפני כמה שנים התאהב בכדורגל אמריקאי
אחד הערבים הכי חשובים עבורו , זה הערב של הסופרבול ( יותר נכון לילה כאן )
לכבוד המאורע, תרמתי את חלקי הקטן בהכנת כיבודים .

מיני כעכים ( מיני פרעצל ) מתכון של מרתה סטיוארט ( עם שינויים שלי )

לפעמים שואלים אותי עם לחולי צליאק מותר לגעת בבצק עם גלוטן.
אז כן... כמובן שצריך להקפיד לא להכניס ידיים לפה תוך כדי, ולשטוף טוב אחרי...
אבל אין שום בעיה לדעת בקמח.
מזל, כי אחד הדברים הכי כייפים זה בצק שמרים, במיוחד כזה שצריך לעצב בידיים !

מיני כעכים

ל 40 כעכים קטנים

כוס מים פושרים
כפית סוכר
כפית מלח
14 גר שמרים טריים
2.5-3 כוסות קמח
כף וחצי שמן

מים
2 כפות סודה לשתיה
כף סוכר

ביצה
מלח גס

לשים בקערת המיקסר : מים פושרים, קמח ( להתחיל עם 2 וחצי כוסות ), סוכר, מלח, שמרים ושמן.
ללוש כמה דקות , אם יש צורך להוסיף עוד קמח.

להתפיח במקום חמים בערך שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו

לתת לבצק מעיכה להוציא בועות אויר, ללוש דקה.
לשמור תחת ניילון, וכל פעם לקחת חתיכה וליצור ממנה גליל שאותו מקפלים לכעך ( כמו קשר כפול פחות או יותר )

להניח את הכעכים על משטח מקומח , ולכסות במגבת שלא יתייבשו.

לחמם תנור ל 200

להרתיח בסיר מים בגובה 5-6 ס"מ, עם כף סוכר.
כשהמים מגיעים לרתיחה להוסיף סודה לשתיה ( לא להבהל, זה גועש )
להכניס כמה כעכים למים , לבשל בערך דקה ואז להפוך, לבשל עוד דקה.
להוציא עם כף מחוררת, ולהניח על תבנית עם נייר אפיה

למרוח בביצה טרופה, ולפזר מעל קצת מלח גס

לאפות בערך 12-15 דקות עד שמזהיבים

לאכול כשחם, לשמור בכלי פתוח ללא מכסה ( אחרת הם נהיים ספוגיים )
יחזיק מעמד יממה בערך. ( אפשר לחמם קצת בטוסטר )
או להקפיא , ולחמם בטוסטר

מכיוון שהכנתי אותם בערב, כבר היה חושך ( לא אוהבת לצלם בתאורה מלאכותית ) ולכן איכות הצילום ( ועוד סלולרי ) לא משהו...













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה