כשרק הכרתי את הבעל, היו לו במקרר 3-4 דברים
נראה לי שאף אחד מהם לא ממש אהבתי.
צנצנת חרדל שהיתה שם , נשאה עליה תאריך תפוגה שהיה בתוקף כמה שנים אחורה...
אחרי תקופה שהיינו יחד, והוא חלה ( לימים למדתי שזה די נדיר )
הכנתי לו מרק בצל , כי הרי מרק זה טוב לבריאות,
ומרק עוף , לא ידעתי להכין אז. ( הידע הקולינרי שלי בגזרת הבשר היתה מוגבלת לקניית סטייק טוב והנחתו על הגריל )
המרק ההוא שהכנתי, סביר להניח שהיה מהספר הכחול של רות סירקיס שהיה לאמא בבית... והמצחיק הוא ( היום זה מצחיק אותי ) שהנ"ל לא אוהב גבינה בשום צורה. ככה שאכל את המרק ההוא עם שקדי מרק ( והוא אוכל כמעט כל מרק עד היום, עם שקדי מרק )
המתכון הזה, זה הדבר הכי פשוט העולם.
וכמו שאיה אומרת, מרק לעניים ( או סטודנטים חסכוניים כמוה )
שלא לדבר על הקלות הבלתי נסבלת של ההכנה שלו!!
המתכון של michael ruhlman שף אמריקאי שאחראי להרבה ספרי בישול.
מרק בצל
4-5 מנות
כף חמאה
6-7 בצלים גדולים
מים
מלח
פלפל
יין לבן יבש ( רבע\שליש כוס ) לא חובה...
לחתוך בצלים לרצועות
לטגן בצלים בכף חמאה
להשאיר ללא מכסה, לערבב מידי פעם
אחרי חצי שעה בערך להוסיף תבלינים
הבצלים יגירו נוזלים, יתרככו, ואחרי שעה וחצי בערך אפשר יהיה להוסיף מים עד כדי כיסוי.
להביא לרתיחה, להוסיף יין, לבדוק תיבול.
להגשה ( אין תמונה לצערי ) לקלות לחם ( בגט, או מה שרוצים ) להניח על המרק בקערה, ומעל לשים גבינה טיפה חריפה מגוררת ( כמו גרויאר ) להכניס לטוסטר או תנור עם חום מלמעלה עד שהגבינה מותכת.
נראה לי שאף אחד מהם לא ממש אהבתי.
צנצנת חרדל שהיתה שם , נשאה עליה תאריך תפוגה שהיה בתוקף כמה שנים אחורה...
אחרי תקופה שהיינו יחד, והוא חלה ( לימים למדתי שזה די נדיר )
הכנתי לו מרק בצל , כי הרי מרק זה טוב לבריאות,
ומרק עוף , לא ידעתי להכין אז. ( הידע הקולינרי שלי בגזרת הבשר היתה מוגבלת לקניית סטייק טוב והנחתו על הגריל )
המרק ההוא שהכנתי, סביר להניח שהיה מהספר הכחול של רות סירקיס שהיה לאמא בבית... והמצחיק הוא ( היום זה מצחיק אותי ) שהנ"ל לא אוהב גבינה בשום צורה. ככה שאכל את המרק ההוא עם שקדי מרק ( והוא אוכל כמעט כל מרק עד היום, עם שקדי מרק )
המתכון הזה, זה הדבר הכי פשוט העולם.
וכמו שאיה אומרת, מרק לעניים ( או סטודנטים חסכוניים כמוה )
שלא לדבר על הקלות הבלתי נסבלת של ההכנה שלו!!
המתכון של michael ruhlman שף אמריקאי שאחראי להרבה ספרי בישול.
מרק בצל
4-5 מנות
כף חמאה
6-7 בצלים גדולים
מים
מלח
פלפל
יין לבן יבש ( רבע\שליש כוס ) לא חובה...
לחתוך בצלים לרצועות
לטגן בצלים בכף חמאה
להשאיר ללא מכסה, לערבב מידי פעם
אחרי חצי שעה בערך להוסיף תבלינים
הבצלים יגירו נוזלים, יתרככו, ואחרי שעה וחצי בערך אפשר יהיה להוסיף מים עד כדי כיסוי.
להביא לרתיחה, להוסיף יין, לבדוק תיבול.
להגשה ( אין תמונה לצערי ) לקלות לחם ( בגט, או מה שרוצים ) להניח על המרק בקערה, ומעל לשים גבינה טיפה חריפה מגוררת ( כמו גרויאר ) להכניס לטוסטר או תנור עם חום מלמעלה עד שהגבינה מותכת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה