ביום שישי נעה חגגה ~~~***~~~21 ~~***~~~ !!! ( לא יאומן! )
תפריט יום ההולדת כלל בין השאר שניצל עגל, תפ"א, מרק כתום, ואיך לא- עוגת גבינה כלשהיא.
התלבטתי בין טירמיסו לבין הכנת עוגה חדשה.
בגלל ההתמכרות הקשה לי לריקוטה פרסקה, החלטתי לנסות לשלב אותה בעוגת גבינה.
שילבתי בין כמה מתכונים, ויצאה עוגה נהדרת. פצצה!! עשירה אבל לא מהסוג הכבד- שילוב נהדר.
עוגת גבינה ליום הולדת של נעה
לחמם תנור ל 160
תבנית קוטר 20-22
תחתית:
100 גר בייגלע ( השתמשתי בנטול גלוטן )
50 גר חמאה מומסת
3 כפות גדושות נוטלה
מלית
2 חבילות פילדלפיה ( בקרטון )
1 חבילה מסקרפונה
1 חבילה ריקוטה פרסקה של גד
כוס סוכר ( לטעמי אפשר קצת פחות, איה ונעה אמרו שזה בדיוק טוב )
כפית וניל
גרידת לימון שלם
2 כפות גדושות קורנפלור
3 ביצים
להכנת התחתית- לרסק בייגלע במעבד מזון, להוסיף חמאה ונוטלה
לשטח בתבנית ( משומנת או עם נייר אפיה )
לאחסן במקפיא לחצי שעה
להכנת המלית-
לערבב במיקסר את הפילדלפיה עם הסוכר. להוסיף את הגבינות האחרות, לערבב קצת
להוסיף את השאר ( לא נורא אם יש טיפה גושים, זה מסתדר )
לשפוך מלית על תחתית בייגלע, לאפות עד שהעוגה די יציבה ושחומה למעלה
לקרר.
( לא לעשות מה שאני עשיתי- לנסות להוריד את העוגה מהתחתית של תבנית הקפיץ, כי העוגה תתפרק.
אם רוצים לאפות עוד עוגה בתבנית בדיוק בגודל הזה.. לתכנן מראש, לקנות עוד תבנית, או, להתאפק :) )
תפריט יום ההולדת כלל בין השאר שניצל עגל, תפ"א, מרק כתום, ואיך לא- עוגת גבינה כלשהיא.
התלבטתי בין טירמיסו לבין הכנת עוגה חדשה.
בגלל ההתמכרות הקשה לי לריקוטה פרסקה, החלטתי לנסות לשלב אותה בעוגת גבינה.
שילבתי בין כמה מתכונים, ויצאה עוגה נהדרת. פצצה!! עשירה אבל לא מהסוג הכבד- שילוב נהדר.
עוגת גבינה ליום הולדת של נעה
לחמם תנור ל 160
תבנית קוטר 20-22
תחתית:
100 גר בייגלע ( השתמשתי בנטול גלוטן )
50 גר חמאה מומסת
3 כפות גדושות נוטלה
מלית
2 חבילות פילדלפיה ( בקרטון )
1 חבילה מסקרפונה
1 חבילה ריקוטה פרסקה של גד
כוס סוכר ( לטעמי אפשר קצת פחות, איה ונעה אמרו שזה בדיוק טוב )
כפית וניל
גרידת לימון שלם
2 כפות גדושות קורנפלור
3 ביצים
להכנת התחתית- לרסק בייגלע במעבד מזון, להוסיף חמאה ונוטלה
לשטח בתבנית ( משומנת או עם נייר אפיה )
לאחסן במקפיא לחצי שעה
להכנת המלית-
לערבב במיקסר את הפילדלפיה עם הסוכר. להוסיף את הגבינות האחרות, לערבב קצת
להוסיף את השאר ( לא נורא אם יש טיפה גושים, זה מסתדר )
לשפוך מלית על תחתית בייגלע, לאפות עד שהעוגה די יציבה ושחומה למעלה
לקרר.
( לא לעשות מה שאני עשיתי- לנסות להוריד את העוגה מהתחתית של תבנית הקפיץ, כי העוגה תתפרק.
אם רוצים לאפות עוד עוגה בתבנית בדיוק בגודל הזה.. לתכנן מראש, לקנות עוד תבנית, או, להתאפק :) )
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה