יום חמישי, 20 במרץ 2014

מאפה פסטה

מתכונים של פסטה בכל צורה תמיד תופסים לי את העין. במיוחד עם מצטרפת לשמחה גבינה.
כשראיתי בווינט את המתכון של מיכל וקסמן לשבלולי פסטה ממולאים אפויים ברוטב עגבניות, הייתי חייבת להכין.
שבלולי פסטה גדולים כמו במתכון לא מצאתי ( יומיים אחרי שהכנתי, מצאתי בת"א..)
אז אלתרתי עם פסטה רגילה.( קצת יותר מהכמות שרשומה אצלה )
יצא נפלא. כמו לזניה מהירה יותר.

מאפה פסטה *

* אפשר כמובן עם פסטה נטולת גלוטן
לחמם תנור ל 200

 300-350 גר פסטה  (במתכון המקורי 250 גר פסטה שבולים גדולים, )
 3 כוסות רוטב עגבניות ( אפשר כל רוטב, עשיתי כמו שהיא המליצה, מתכון בהמשך )

300 גר ריקוטה פרסקה ( של גד = קופסה אחת )
100 גר פרמז'ן מגורר
50 גר פטה מפוררת

לרוטב עגבניות:
קילו עגבניות שרי
רבע כוס שמן זית
מלח 

להכנת רוטב עגבניות:
להניח עגבניות עם שמן ומלח בתבנית שטוחה, לחמם תנור לחום מקסימלי
לצלות עגבניות 15-20+ דקות עד שהעגבניות מתפוצצות ומגירות הרבה נוזלים. 
לטחון את הכל יחד בבלנדר או מעבד מזון

להכנת המאפה פטסה
לחמם תנור ל 200
לערבב גבינות ( רק חצי מכמות הפרמז'ו )
לבשל פסטה, אבל לא עד הסוף ( 2 דקות פחות ממה שכתוב על האריזה )
לערבב פסטה עם גבינות ( אם משתמשים בשבלולים גדולים, למלא כל אחד בכפית גדושה של התערובת ולסדר בתבנית צפוף )
לשפוך לתבנית ( אני השתמשתי במרובעת בגודל23X23 )
לשפוך מעל לכל את רוטב העגבניות
לכסות בנייר אפיה+נייר אלומיניום
לאפות 101-5 דקות עם הנייר
להסיר נייר ולפזר את שאר הפרמז'ן, לאפות עוד 10-12 דקות עד שמזהיב ומוכן.










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה