יום ראשון, 30 במרץ 2014

רולדה שוקולד עם גנאש מוקצף

הפעם- בלי מילים )
שבוע נפלא


רולדה של שוקולד עם גנאש מוקצף

 4 ביצים
שלושת רבעי כוס סוכר
חצי כוס קמח
2 כפות קקאו
חצי כפית אבקת אפיה
כפית וניל

למלית
300 מל שמנת מתוקה
200 גר שוקולד מריר

לשמן נייר אפיה שמונח על תבנית שטוחה של התנור ( 40X33 )
להכנת עוגה
להפריד ביצים
להקציף חלבונים, לקראת הסוף להוסיף את הסוכר בהדרגה
להקציף חלמונים ( מספיק עם מזלג ) להוסיף וניל
כשהחלבונים מוקצפים היטב, להנמיך את פעולת המיקסר ולהוסיף לאט את החלמונים.
באופן ידני, להוסיף קמח, קקאו ואבקת אפיה, בתנועות קיפול עדינות.
לשטח בלילה בצורה אחידה על הניר אפיה
לאפות בסביבות 12-15 דקות עד שהעוגה תופחת קצת ויציבה ( קפיצית למגע )
להעביר מיד את הנייר אפיה עם העוגה למגבת , לגלגל לאורך את העוגה , רק עם הנייר אפיה, ולעטוף במגבת שתשמור על הצורה.
לקרר 10-15 דקות.

מלית ( להכין לפחות 3-4 שעות מראש )
לחמם בסיר 200 מל שמנת מתוקה. כשמתחיל לבעבע, לכבות אש ולהסויף שוקולד
לערבב עד שנמס. לקרר.
לקרר במקרר לפחות 4 שעות. ( אפשר להכין מראש ולשמור במקרר יותר זמן )
לפני השימוש להקציף יחד עם עוד 100 מל שמנת מתוקה 

לפתוח מגבת, לשחרר בזהירות את העוגה מנייר האפיה. ליישר עוגה בזהירות בלי לשבור אותה.
למרוח עד כמנה שניתן בצורה אחידה את הגנאש המוקצף ולגלגל חזרה את העוגה עם המלית.
לשמור בקירור.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה