יום שני, 18 באוגוסט 2014

רטטוי ( לרוץ להכין, עכשיו ! )

באחת מהיקיצות המוקדמות שלי, אי שם לפנות בוקר, נתקלתי ביאהו במתכון לרטטוי 'אחר'.
מכיון שלא הכנתי אף פעם רטטוי " אמיתי" מסודר ממתכון, הסתקרנתי, מה ההבדל.
מבחינת רשימת המרכיבים- די זהה.
צורת ההכנה, שונה לגמרי.
רטטוי מכינים כמו שאני מכינה ירקות בד"כ- בישול בשלבים של הירקות ( בצל, שום, פלפלים.. עגבניות ) 
את הרטטוי הזה מכינים קצת אחרת. מהפלפלים והעגבניות מכינים את  הרוטב בו מתבשלים שאר הירקות.
התוצאה מ-א-ל-פ-ת !
באמת! 
תבשיל קל להכנה, ופשוט טעים !!
אין לי שום בעיה לחסל צלחת גדולה של הדבר הזה, בלי כלום ( למרות שעם אורז זה בכלל טוב.. וגם עם תפ"א.. ואני מניחה שעם פרוסת לחם שווה על יד גם לא רע.)
בקיצור- רוצו למטבח והכינו.
הבעיה העיקרית עם תבשילים מהסוג הזה- שהם נגמרים מהר מדי !
וסבא מאמץ שלנו אומר משפט חביב- "יש לזה טעם לוואי.... של עוד... " :)

אז את המתכון המדויק והכמויות לא ממש זכרתי,  וגם לא מי בדיוק כתב את הכתבה עליו..ומכיוון שמדובר בשעה ממש מוקדמת, לא רשמתי, אבל זכרתי פחות או יותר את עקרון הדברים.

רטטוי

רבע עד שליש כוס שמן זית
בצל גדול או 2 בינוניים קצוצים
2-3 שיני שום קצוצות
3 פלפלים אדומים
6-7 עגבניות ( טובות ! )
חציל חתוך לקוביות בינוניות
6-7 קישואים חתוכים לקוביות בינוניות
מלח, פלפל

לאדות בשמן את הבצל והשום , 7-10 דקות
לטחון במעבד מזון את הפלפלים, ולהוסיף לבצל, לבשל כ 5-7 דקות
לטחון במעבד מזון את העגבניות ולהוסיף לסיר. לתבל במלח ופלפל
להמשיך לבשל על אש קטנה , מכוסה.
בינתיים לערבב את הקוביות חצילים וקישואים עם כף או 2 שמן זית , וקצת מלח
לשטח בתבנית גדולה, ולהעביר לתנור מחומם מראש ל 180 . בסביבות 20-25 דקות עד שטיפה צלויים.
להעביר את החצילים והקישואים לסיר. לבדוק תיבול ולהוסיף מלח אם יש צורך.
להמשיך לבשל על אש קטנה עוד 15-20 דקות, או, אם צריך את הלהבה כמוני, להעביר לתנור החם לאותו משך זמן.

























אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה