יום רביעי, 1 במרץ 2017

ריזוטו פטריות

כשבעל הבית לא אוהב גבינות ( או ריח של גבינות )
ואנחנו בית מתחשב
אז משתדלים לא להכין דברים שמפיצים ריח חזק של גבינה

מסתבר שיש כאלו שריח של פרמז'ן מפריע להם
וריזוטו, עם לא מעט פרמז'ן, די מפיץ ריח שכזה...
אז כשההוא נסע לחו"ל, מיד הכנו.
כאלו אנחנו, מתחשבים בשגעונות והעדפות של כל אחד מבני הבית ( ולא חסר )

חשוב בהכנת ריזוטו- להכין את כל המצרכים על השיש מראש
לעמוד על יד הסיר, לערבב בסבלנות
ולהקדיש את הזמן המגיע לו.

הערה אחרונה, אפשר גם לראות בתמונות שהכנתי אותו מאד " אל דנטה" ... אין בעיה להוסיף עוד קצת נוזלים ולתת לו עוד כמה דקות על מנת שיהיה יותר " דייסתי" . ענין של העדפה. ( כנראה האל דנטה שלי לא היה עובר ב"טופ שף" חחח )

ריזוטו פטריות

100 גר חמאה
200 גר פטריות שמפיניון חתוכות
כף קוניאק או ורמוט או יין לבן
3 כפות שמנת מתוקה
4 כוסות ציר מרק  ( השתמשתי בעוף )
כף שמן זית
2-3 בצלים ירוקים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
כוס וחצי אורז ארבוריו
כוס וחצי גבינת פרמז'ן טרייה מגוררת
מלח,פלפל
2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה

לחמם חצי מהחמאה בסיר, להוסיף את הפטריות ולטגן 5 דקות
להסויף מלח ופלפל, ואת היין
להמשיך לבשל כמה דקות עד שכמות הנוזלים מצטמצמת, להוסיף את השמנת, לבשל עוד 5 דקות ולהעביר לקערה 

לחמם את הציר בסיר, לשמור על אש נמוכה
בסיר בו הכנו את הפטריות לחמם את שאר החמאה ושמן זית.
להוסיף את הבצק ירוק והשום , לערבב כמה דקות
להוסיף את האורז , לערבב דקה 2 .
להתחיל להוסיף מעט ( מצקת ) מהציר לאורז, לערבב עד שהנוזלים כולם נספגים
לחזור על התהליך עד שהאורז סופג את כל הנוזלים ורך מספיק ( פה כל אחד על פי אהבותיו... לטעמי לא יותר מיד רך, שיהיה עוד במה לתת נגיסה )
להוסיף את הפטריות, מלח, פלפל, ופרמז'ן. לערבב טוב ולהסיר מהאש
לתקן תיבול, להוסיף פטרוזיליה. לכוסת את הסיר ולתת לזה לנוח 2 דקות
להגיש


















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה