יום ראשון, 5 במרץ 2017

רולדת שוקולד עם מוס שוקולד לבן ( נ"ג )

במקום למלא סתם בקצפת, למה לא למלא במוס שוקולד לבן?!
גם מי שלא 'מת' על שוקולד לבן, המוס מאד עדין, אבל בניגוד לרק קצפת, מרגישים  הרבה יותר " מילוי" בתוך הרולדה, שזה נחמד מאד.
עם תוספת גנאש שמתקרר ומתקשה בציפוי למעלה, יש קינוח נפלא, בלי המון עבודה.

המתכון  עם שינויים קלים שלי, מהספר  the sono baking company cookbook 

את המוס רצוי להכין כמה שעות קודם, שיספיק להתייצב 

רולדת שוקולד עם מוס שוקולד לבן

לרולדת שוקולד:
 6 ביצים גדולות
3/4 כוס סוכר 
קורט מלח
כפית וניל 
1/2 כוס קקאו איכותי

לחמם תנור ל 160
לשמן תבנית שטוחה, להניח עליה נייר אפיה ולשמן גם אותו
להקציף חלמונים עם כף סוכר ומלח. להוסיף וניל ולהקציף עד שמסמיך ובהיר
לשים חלבונים ושאר הסוכר בקערת מיקסר, להניח על סיר עם קצת מים, על אש נמוכה. להקציף ( עם מקצפה ידנית או מיקסר ידני ) 2-3 דקות, להעביר למיקסר עם וו הקצפה, ולהקציף לקצף יציב .
לקפל יחד עם החלמונים בעדינות.
לנפות את הקקאו ( להעביר דרך מסננת ) מעל לקערה, ובעדינות רבה לקפל לתערובת, עד שהכל מתגבש יחד
לשפוך על התבנית עם נייר האפיה, ולהחליק למלבן בגודל של התבנית

לאפות כ 20 דקות עד שהעוגה תפוחה, יציבה, וקצת קפיצית למגע
להוציא מהתנור, ולגלגל את העוגה לאורכה בתוך מגבת.
לקרר בצורה הזו.

למוס שוקולד לבן:
3/4 כוס שמנת מתוקה
חצי כפית וניל
90 גר שוקולד לבן
2 חלבונים
2 כפות גדושות סוכר

לחמם שמינית כוס שמנת מתוקה, להביא לרתיחה ולשפוך על השוקולד. לערבב עד שנמס כולו
להוסיף את הוניל

לשים חלבונים וסוכר בקערת מיקסר מעל סיר עם מים. להקציף 2-3 דקות עד שהסוכר נמס.
להעביר למיקסר ולהקציף לקצב יציב
להוסיף לשוקולד בתנועות קיפול.
להקציף שמנת מתוקה לקצף יציב. לערבב בעדינות הכל יחד.
לקרר ולשמור בצד עד שהעוגה קרה

הרכבה:
לפתוח את המגבת ואת העוגה למלבן
למרוח את המוס בצורה אחידה, לגלגל חזרה ( תוך הסרת נייר האפיה )
להעביר לצלחת הגשה.

גנאש:
חצי כוס שמנת מתוקה
60 גר שוקולד מריר
להביא לרתיחה שמנת מתוקה
לשפוך על השוקולד
לערבב עד שהשוקולד נמס
לקרר

לשפוך על הרולדה ולמרוח בצורה אחידה
לקרר










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה