זה קרה.
אני לא יודעת אם אני יכולה אפילו להגיד את זה
אבל
נמצאה עוגה שאפילו יותר טובה מהעוגה של "בן עמי".
עוגת הדגל של הצליאקים ( כנראה לא רק לדעתי ) כי היא קלת הכנה, לא דורשת מצרכים מיוחדים בבית, ושווה ביותר.
אז נמצאה אחת, די בטעות, ממש דומה, אבל טיפונת יותר שווה.
הטיפונת הזו עושה הבדל, אין מה להתכחש לעובדות.
טיפונת יותר נימוחה וזה עושה הבדל
אז העוגה הזו להבדיל מה'בן עמי' דורשת קמח שקדים ( אגב, כל אחד יכול לטחון דק דק שקדים בבלנדר או במעבד מזון ) . קצת יותר מאמץ משימוש בקורנפלור. אבל קמח השקדים מוסיף לנימוחות.
בשביל שתהיה חגיגית במיוחד הכנתי גם מוס שוקולד לבן, ולגיוון, מכיוון שהיה בבית, ניסינו גם עם הטרנד של השנה האחרונה: קרמל מלוח ( מבחינתי שהטרנד הזה ישאר לעד !)
הולך גם עם גלידת וניל, קצפת. או בלי תוספות בכלל.
המתכון מבלוג בשם comme un lait fraise
עוגת שוקולד ללא גלוטן
תבנית קוטר 24
לחמם תנור ל 180
200 גר שוקולד מריר ( 63 או 70%)
250 גר חמאה ( לאחרונה התחלתי להשתמש בחמאות קצת יותר איכותיות, ואין מה לעשות... שווה יותר )
5 ביצים
250 גר סוכר לבן ( כוס ורבע )
60 גר קמח שקדים *
40 גר קמח ללא גלוטן ( אפשר תערובת כמו "כרגיל" אפשר גם קונפלור או קמח תפ"א או אורז לבן )
חצי כפית אבקת אפיה
קורט מלח
להמס יחד שוקולד וחמאה, לקרר קצת
להקציף יחד ביצים וסוכר ( עם מזלג או מקצפה ידנית, לא צריך מיקסר )
להוסיף לשוקולד , לערבב קצת רק עד שהכל אחיד.
להוסיף קמחים, אבקת אפיה ומלח
לשפוך לתבנית מרופדת בנייר אפיה או משומנת הייטב
לאפות כ 30-35 דק עד שהמרכז די יציב ( ז"א לא רוטט ) קיסם שנכניס צריך להשאר קצת לח עם קצת פירורים ( שלא יהיה יבש מדי )
* הכי קל להשתמש במשקל דיגיטלי. כוס קמח שקדים=100 גר... אני שונאת לחשב והאמת, הכי מדויק זה במשקל.
מוגש עם מוס שוקולד לבן
מוגש עם קצת קרמל מלוח ( יאמ 😋 )
אני לא יודעת אם אני יכולה אפילו להגיד את זה
אבל
נמצאה עוגה שאפילו יותר טובה מהעוגה של "בן עמי".
עוגת הדגל של הצליאקים ( כנראה לא רק לדעתי ) כי היא קלת הכנה, לא דורשת מצרכים מיוחדים בבית, ושווה ביותר.
אז נמצאה אחת, די בטעות, ממש דומה, אבל טיפונת יותר שווה.
הטיפונת הזו עושה הבדל, אין מה להתכחש לעובדות.
טיפונת יותר נימוחה וזה עושה הבדל
אז העוגה הזו להבדיל מה'בן עמי' דורשת קמח שקדים ( אגב, כל אחד יכול לטחון דק דק שקדים בבלנדר או במעבד מזון ) . קצת יותר מאמץ משימוש בקורנפלור. אבל קמח השקדים מוסיף לנימוחות.
בשביל שתהיה חגיגית במיוחד הכנתי גם מוס שוקולד לבן, ולגיוון, מכיוון שהיה בבית, ניסינו גם עם הטרנד של השנה האחרונה: קרמל מלוח ( מבחינתי שהטרנד הזה ישאר לעד !)
הולך גם עם גלידת וניל, קצפת. או בלי תוספות בכלל.
המתכון מבלוג בשם comme un lait fraise
עוגת שוקולד ללא גלוטן
תבנית קוטר 24
לחמם תנור ל 180
200 גר שוקולד מריר ( 63 או 70%)
250 גר חמאה ( לאחרונה התחלתי להשתמש בחמאות קצת יותר איכותיות, ואין מה לעשות... שווה יותר )
5 ביצים
250 גר סוכר לבן ( כוס ורבע )
60 גר קמח שקדים *
40 גר קמח ללא גלוטן ( אפשר תערובת כמו "כרגיל" אפשר גם קונפלור או קמח תפ"א או אורז לבן )
חצי כפית אבקת אפיה
קורט מלח
להמס יחד שוקולד וחמאה, לקרר קצת
להקציף יחד ביצים וסוכר ( עם מזלג או מקצפה ידנית, לא צריך מיקסר )
להוסיף לשוקולד , לערבב קצת רק עד שהכל אחיד.
להוסיף קמחים, אבקת אפיה ומלח
לשפוך לתבנית מרופדת בנייר אפיה או משומנת הייטב
לאפות כ 30-35 דק עד שהמרכז די יציב ( ז"א לא רוטט ) קיסם שנכניס צריך להשאר קצת לח עם קצת פירורים ( שלא יהיה יבש מדי )
* הכי קל להשתמש במשקל דיגיטלי. כוס קמח שקדים=100 גר... אני שונאת לחשב והאמת, הכי מדויק זה במשקל.
מוגש עם מוס שוקולד לבן
מוגש עם קצת קרמל מלוח ( יאמ 😋 )
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה