יום שלישי, 14 במרץ 2017

עוגיות שוקולד צ'יפס ובייקון (!)

היום יומלדת, היום יומולדת...

יצא לנעה נפלא שיום ההולדת שלה יוצא בחופשת סמסטר.
היות והוא נופל בדיוק באמצע שבוע, אפשר לחגוג מסופ"ש אחד, עד לסופ"ש השני... ( כולל )
אז היתה רשימה של דברים שהיא רוצה שאכין לה, ובין הבקשות היתה אחת " שיהיו הרבה דברים עם בייקון"

בדיוק לפני כמה ימים צץ בפיד שלי באינסטגראם מחזה שידעתי שיתאים לה בול- עוגה עתירת שכבות  "עוגת שכבות בייקון בראוניז קרמל מלוח וחמאה מלוחה" 😲
בתוך העוגה הסתתרו גם עוגיות שוקולד צ'יפס עם בייקון. אז אותם הכנתי לה.
למטה טיפ לטיגון בייקון.


המתכון כאמור של נעמה גאון

נעה טוענת שכשהן מתקררות, מרגישים יותר את הבייקון, ( ברור שהיא טעמה 2 דקות אחרי שיצאו מהתנור, לפני שהספיקו להתקרר ולהתייצב ) . 

שלב ראשון של משאלות הבייקון -V

עוגיות שוקולד צ'יפס ובייקון

4 רצועות בייקון דקות ( כולל לשמור את השומן שנשאר במחבת )
100 גר חמאה
2 כפות שומן בייקון* #
100 גר סוכר חום
90 גר סוכר לבן
200 גר קמח
6 גר מלח
3 גר סודה לשתיה
כפית וניל
100 גר שוקולד מריר איכותי חתוך 


* כנראה שהחזרזיר של הבייקון שלנו היה בדיאטה כי לא היו 2 כפות שומן, אז הוספתי עוד 20 גר חמאה ו2 כפות חלב על מנת שהעיסה תתגבש, כי יצאה קצת פירורית )

לחמם תנור ל 180

להקציף יחד במיקסר חמאה , שומן בייקון וסוכר
להוסיף וניל, מלח, סודה לשתיה וקמח
( בשלב זה אם לא מתגבש, כמו שכתבתי, להוסיך טיפה חמאה/חלב )
לפורר בייקון, להוסיף בייקון ושוקולד

להוריד עם כף גלידה ( או כף רגילה ) כדורים לא גדולים על תבנית עם נייר אפיה
לאפות בסביבות 18-20 דקות עד שמשחימות קצת, לקרר בחוץ

# בקשר לטיגון של בייקון: אני לא אוהבת ריח של טיגון, ובוא נגיד שטיגון של בייקון משאיר ריח די חזק, שלא לדבר על ההשפרצות לכל הכיוונים.
אחרי תחקיר קצר, נתקלתי בשיטה לטיגון שלא רק שמפחיתה משמעותית את ענין ההשפרצות, וקצת את ענין הריח, גם גורמת לבייקון להיות יותר קריספי. משמע- שווה ביותר!

אז איך ?  מניחים את רצועות הבייקון על מחבת גדולה, ( לא להעמיס, אפשר בצפיפות אבל לא אחד על השני ) להוסיף חצי כוס מים מהברז, ולהדליק את הלהבה.
המים ירתו והבייקון יתחיל להתבשל, ודי מהר המים יתאדו, והבייקון ימשיך להטגן כאילו לא היו בכלל מים. להפוך לדקה , וזהו. להעביר לצלחת עם נייר סופג.



נראה אולי רגיל, אבל חדי עין יבחינו ( בעיקר למטה ) בשבבים חומים שונים מהשוקולד😊










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה