יום שבת, 3 במרץ 2018

עוגיות דאבל שוקולד צ'יפס טבעוניות

אני אוהבת להאכיל אנשים
אני אוהבת להכין אוכל, מתוקים, עוגות, עוגיות
אוהבת להכין דברים שהחבר'ה שלי אוהבים
אוהבת שהם לוקחים ומכבדים חברים 
עושה לי שמח ונחמד בלב לשמוע שנהנים

אוהבת להיות מאותגרת באפיה ללא גלוטן, שדברים יצאו טוב, לא פחות מאילו עם הגלוטן
אני אוהבת לשמוע ששימחתי אחרים עם העוגיות, או ניסיונות האפיה שלי

מכיוון שאוכלוסיית הטבעונים סביבי הולכת וגדלה, אני משמחת גם אותם לפעמים. ( למרות שחייבת לציין שמבחנתי זהו אתגר אפילו יותר קשה מנטול גלוטן ( מה זה אפיה בלי חמאה ?! )

אבל אני מכבדת ( תרתי משמע ) 
אז הנה מתכון מהיר שקימבנתי , לחברה של איל
העוגיות נשמרות נהדר במקפיא.

מתכון מהבלוג delicious everday עם קצת שינויים שלי

עוגיות דאבל שוקולד צ'יפס טבעוניות

16 עוגיות ( די גדולות )

100 גר קמח
20 גר קקאו
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח דק
120 גר שוקולד מריר ( 60% ) קצוץ גס
50 גר סוכר לבן (1/4 כוס )
55 גר סוכר חום ( 1/4 כוס )
1/4 כוס שמן ניטרלי ( שמתי שמן זרעי ענבים )
2 כפות רסק תפוחי עץ לא ממותק
2 כפות מים
מלח גס לזריעה מעל ( לא חובה )

לערבב את כל החומרים יחד ( שוקולד קצוץ בסוף )
לקרר שעה ( אפשר יותר )
לחמם תנור ל 175
לרפד תבנית בנייר אפיה
להניח כדורים ( בעזרת כף גדליה, או כף ) במרחק , על הנייר ( אם רוצים לפזר קצת מלח על כל עוגיה )
לאפות 12-14 דקות, לקרר לפני שמזיזים, העוגיות מתקררות ורק אז מתייצבות











2 תגובות: