שבוע שעבר התחשק לי מאד מרק תירס.
מה שלא התחשק לי זה לצאת לקניות.. אז לא היה מרק תירס...
בסופ"ש היינו אצל אחותי, והפלא ופלא- היה מרק תירס.
רק שאחותי נזכרה פתאום ששמה שתי כפות קמח... מה שמנע ממני לאכול מהמרק.
השבוע , שבמילא כבר צריך לצאת מהבית להסעות, עברתי על הבוקר בסופרמרקט וקניתי תירס.
אני יכולה לאכול מרק בכל עונות השנה, אבל כשבחוץ גשום וקר, אין יותר שווה ממרק חם!
מרק תירס
20 גר חמאה
1-2 כפות שמן זית
בצל בינוני קצוץ
כרישה קצוצה
תפ"א אחד קלוף וחתוך
5 קלחי תירס, רק הגרעינים ( להסיר עם סכין טובה, לשמור חלק מהקלחים )
מלח
פלפל
רבע כוס חלב
לחמם בסיר חמאה ושמן, להוסיף בצל.
אחרי כמה דקות שמתחיל להזהיב, להוסיף כרישה, ואחרי עוד קצת את התפ"א ובסוף את הגרעיני תירס.
לערבב טוב.
להוסיף מים עד כדי כיסוי הירקות, להוסיף 2-3 קלחים ולתבל.
לכסות ולבשל 20-30 דקות.
להוציא את הקלחים, להוסיף חלב ולטחון את המרק, לתקן תיבול אם צריך...
מהכמות הנ"ל - 2-3 מנות
מה שלא התחשק לי זה לצאת לקניות.. אז לא היה מרק תירס...
בסופ"ש היינו אצל אחותי, והפלא ופלא- היה מרק תירס.
רק שאחותי נזכרה פתאום ששמה שתי כפות קמח... מה שמנע ממני לאכול מהמרק.
השבוע , שבמילא כבר צריך לצאת מהבית להסעות, עברתי על הבוקר בסופרמרקט וקניתי תירס.
אני יכולה לאכול מרק בכל עונות השנה, אבל כשבחוץ גשום וקר, אין יותר שווה ממרק חם!
מרק תירס
20 גר חמאה
1-2 כפות שמן זית
בצל בינוני קצוץ
כרישה קצוצה
תפ"א אחד קלוף וחתוך
5 קלחי תירס, רק הגרעינים ( להסיר עם סכין טובה, לשמור חלק מהקלחים )
מלח
פלפל
רבע כוס חלב
לחמם בסיר חמאה ושמן, להוסיף בצל.
אחרי כמה דקות שמתחיל להזהיב, להוסיף כרישה, ואחרי עוד קצת את התפ"א ובסוף את הגרעיני תירס.
לערבב טוב.
להוסיף מים עד כדי כיסוי הירקות, להוסיף 2-3 קלחים ולתבל.
לכסות ולבשל 20-30 דקות.
להוציא את הקלחים, להוסיף חלב ולטחון את המרק, לתקן תיבול אם צריך...
מהכמות הנ"ל - 2-3 מנות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה